Mukaddes Özkan

  • Hayır ve Şer
    Hayır ve Şer0

    Hayra ve şerre sadece bu dünyaya aitmiş gibi bakmaktır bizi yanıltan. Bu dünyada katlanmamız gereken acıların Rabbimizden gelen bir imtihan olduğuna, mükafaatının da ahirete kaldığına inanmamak bilinçli bir Müslüman için düşünülemez. Bir Gazze var karşımızda, gönlümüzde…

Mustafa Bozacı

  • Tarih Gazze’yi Yazacak!
    Tarih Gazze’yi Yazacak!0

    Onları tutan oruç, Allah yolunda yılmadan mücadele ve mücahedeye sevk eden oruç, bizi de tutar mı, ne zaman tutar!? Birileri, sair müslüman beldesi için oruç, imsak, iftar vakti iken Gazzeli kardeşlerimiz için mahza ‘iftihar’ vakti!..

Elif İsmailoğlu

Yakup Döğer

  • Müslüman Bilinçte Tarih Şuuru
    Müslüman Bilinçte Tarih Şuuru0

    Gazze ilk değildir, son da olmayacaktır. Gazze’de savaş bitse, katliamlar dursa, sonra ne olacak? Duracak mı? Hayır. Durmayacağını hepimiz biliyoruz. Bu sebepten Müslümanlar geç olmadan ne yapması gerekiyorsa yapmalıdır. Şimdi başlansa belki yüz yıl sürecek, ama değecektir.

Murat Kirişci

Okuyucudan Gelenler

Mehmet Akif Coşkun

  • Endişeli İnsan
    Endişeli İnsan0

    Gözlerimizi beşeriyetle açan Rabbimiz, insan olmaklığın tekamül sürecinde bizi dosdoğru bir istikamet üzere kıl ki endişemiz artsın. Endişemiz arttıkça insanlığımız artsın, insanlığımız arttıkça endişemiz artsın. Bizi, endişelerini kabuslarına dönüştürüp istikametini yitirenlerden eyleme…

Atasoy Müftüoğlu

İbrahim Eryiğit

Cevat Akkanat

Ahmet Ferhat Öksüz

Şükrü Hüseyinoğlu

İlyas Yorulmaz

  • Rabb’ca Allah Kelamı mıdır?
    Rabb’ca Allah Kelamı mıdır?

    Rabbimiz Allah kendisi hakkında ne kadar bilgi veriyorsa, o bilgiler ile yetinmek Allah’a inanan bir insan için yeterlidir… Yazımızın konusu olan “Rabbca Allah’ın lisanı mıdır?” sorusuna vereceğimiz tek cevap vardır.

Hüseyin Alan

Bünyamin Zeran

  • Ya Eyyühel Müzzemmil
    Ya Eyyühel Müzzemmil0

    Gecenin bir vakti kalkar uzun uzun Kur’an okurdu. Bazen yorgunluktan bitap düşerek oturduğu yerden uykuya dalıp giderdi. Sanki uzunca bir yolculuğun henüz başında bir yolcuymuş gibi sade ve gösterişsizdi. Bundan önce nasıl bir hayat yaşamıştı kim bilir…

Mehmed Durmuş

  • Şeriat Üzerine
    Şeriat Üzerine0

    Deyim yerindeyse, kafirlerin kimyasını bozan, aşkın (müteal) bir Allah inancı değildir; onların kalbini sıkan, kin ve nefretlerini artıran, “bir tek Allah” inancının hayata karışması, hayatın bütünüyle Allah’a has kılınmasıdır.

Gülbahar Ay Satan

Mustafa Atav

Hikmet Ertürk

  • Nasıl Bir Eş…
    Nasıl Bir Eş…4

    Elbette kalplerin birleşebilmesi için aralarında inanç ve istikamet birliği bulunmalıdır. Çünkü evlilik Müslüman kadın ve erkek için en içten en köklü en güçlü bağdır. Fakat bu birliktelikte kesinlikle bir inanç ve istikamet birliği bulunmalıdır. Yoksa böylesi dikkat edilmeyen evliliklerin nasıl sonuçlandığını hep birlikte görmekteyiz.