Londra polisinin İsrail aleyhindeki tavrı siyonist rejimi rahatsız etti

Londra polisinin İsrail aleyhindeki tavrı siyonist rejimi rahatsız etti

Siyonist Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Londra polisinin İsrail’in “savaş suçları” işlediği yönündeki “iddialara” ilişkin soruşturma başlattığı, ayrıca savaş suçlarını araştıran Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) çalışmalarını desteklediği belirtildi.

Gazetenin haberinde, bu konunun siyonist rejim ile İngiltere arasında diplomatik gerginliğe neden olduğu ve İsrail’i olayı protesto etmeye ve bu konulardaki memnuniyetsizliğini dile getirmeye sevk ettiği aktarıldı.

Londra polisinin, İngiltere’deki havalimanlarından geçen tanıklara Gazze’de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçları bildirmeleri çağrısında bulunduğu ifade edilen haberde, İngiltere’deki havalimanlarında yolcular için İngilizce, İbranice ve Arapça “İsrail’de veya Filistin Topraklarında bulunduysanız ve terörizm, savaş suçları veya insanlığa karşı suçlara tanık olduysanız veya mağdursanız, durumu Birleşik Krallık polisine bildirebilirsiniz.” ifadelerinin yazılı olduğu tabelaların asıldığına dikkati çekildi.

Haberde, tabelalarda ayrıca “İngiltere polisi, Haziran 2014’ten itibaren İsrail ve Filistin’de iddia edilen savaş suçlarını soruşturan Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) çalışmalarını destekliyor ve toplanan her türlü delil, soruşturmalarını desteklemek amacıyla UCM ile paylaşılabilir.” ifadelerinin yazılı olduğu kaydedildi.

Gazetenin haberinde, işgal rejiminin, soruşturmayla ilgili İngiliz makamlarına itirazda bulunduğu bildirildi.

Mecliste ‘Anti Boykot yasası’ kabul edildi

İngiltere’de kamu kurumlarının, İngiltere dış politika ve ekonomik ilişkileriyle uyumlu olmayan boykot ve yaptırım kararları almasını engellemeyi amaçlayan “Anti Boykot Yasa Tasarısı“, Parlamento önünde düzenlenen protestoların gölgesinde kabul edildi.

Filistin Dayanışma Kampanyası (PSC) çağrısıyla İngiltere Parlamentosu önünde toplanan göstericiler, “Anti Boykot Yasa Tasarısı” olarak bilinen Kamu Kurumlarının Ekonomik Faaliyetleri (Yurt Dışı) Yasa Tasarısı’nı protesto etti.

Göstericilere seslenen İşgal Karşıtı İngiliz Yahudileri Platformu (Na’amod) Kurucusu Em Hilton, hükümetin Filistinlilerle dayanışma gösterenleri baskı altına alma ve protesto hakkını kısıtlama çabasında olduğunu söyledi.

Yasa tasarısının, Gazze’deki katliamların yaşandığı bir dönemde Filistin’le dayanışma hareketlerini hedef aldığını savunan Em Hilton, “Bu tasarının antisemitizmle mücadele ettiği söyleniyor. Yahudi toplumunda kendisini güvende hissetmeyenler olduğunu biliyorum. Herkesin yaşadığı yerde güvende olma hakkı var. Ancak antisemitizmle mücadelenizi Filistin’le dayanışma hareketine baskı uygulayarak yapamazsınız.” dedi.

Em Hilton, demokratik olmayan yasaların güvenlik getirmeyeceğini de belirterek, “Güvenliği Gazze’yi ablukaya alarak ve apartheid duvarları inşa ederek sağlayamazsınız.” diye konuştu.

Yahudilerin güvenliğinin tüm azınlıklar ve Filistinlilerin güvenliğiyle doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizen yahudi Em Hilton, “Hiçbir zaman daha fazla acıyı önlemek için çok geç değil. Dün bir ateşkes yapılsaydı bugün hiçbir çocuk ölmeyecekti.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *