Güney Afrika: Filistin bayrağını yükseklerde dalgalandıracağız

Güney Afrika: Filistin bayrağını yükseklerde dalgalandıracağız

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Filistin konusundaki çıkışları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, “Filistin bayrağını yükseklerde dalgalandıracağız. Güney Afrika olarak duruşumuz budur. ” dedi, ayrıca Gazze’ye yardım taşıyacak Özgürlük Filosu’na da tam destek verdiklerini söyledi.

Güney Afrika’da 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, lideri olduğu 30 yıllık iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) Western Cape eyaletinde gerçekleştirdiği seçim etkinliğinde konuşma yaptı.

Ramaphosa burada yaptığı açıklamada, Güney Afrika olarak Filistin halkının özgürlüğünü kalpten desteklediklerini belirtti. Filistin davasını savunmayı Güney Afrika’yı özgürlüğe kavuşturan lider Nelson Mandela’dan öğrendiklerini söyleyen Ramaphosa, “Filistin bayrağını yükseklerde dalgalandıracağız. Güney Afrika olarak duruşumuz budur. ” dedi.

Ramaphosa, 12 ülkeden çok sayıda sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Özgürlük Filosu Koalisyonuna ilişkin, “Türkiye’deki Özgürlük Filosunu destekliyoruz. Bu yüzden tam desteğimize sahip olduklarını bilmelerini isterim” ifadelerini kullandı.

Filistin’in uluslararası arenadaki en büyük savunucularından biri olan Güney Afrika, İsrail’in Gazze saldırılarını Uluslararası Adalet Divanı’na (UAD) ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşımıştı.

26 Nisan Cuma günü Gazze’ye doğru hareket etmesi beklenen Özgürlük Filosu, Gine Bissau Cumhuriyeti tarafından çıkarılan engel nedeniyle yola çıkamamıştı. Birkaç günlük bir gecikmenin ardından yola çıkması beklendiği belirtilen filoya ilişkin henüz bir takvim ise açıklanmadı.

‘İsrail’in Gizli Taktiği Filonun Ayrılışını Erteledi’

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *