‘İsrail’in Gizli Taktiği Filonun Ayrılışını Erteledi’

‘İsrail’in Gizli Taktiği Filonun Ayrılışını Erteledi’

Bugün İstanbul’da Tuzla limanından Gazze için yola çıkmaya hazırlanan Özgürlük Filosu’na ilişkin olarak Özgürlük Filosu Koalisyonu (Freedom Flotilla Coalition) tarafından yayımlanan ingilizce açıklamada, İsrail’in Gine Bissau üzerinden yaptığı baskı nedeniyle filonun çıkışının ertelendiği duyuruldu.

Açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

“Özgürlük Filosu yola çıkmaya hazır. Gerekli tüm evraklar liman idaresine teslim edilmiş, kargo yüklenmiş ve Gazze’ye yolculuk için hazırlanmıştır.

Ancak bugün İsrail tarafından yola çıkmamızı engellemek amacıyla başlatılan idari bir barikatın haberini aldık. İsrail, Gine Bissau Cumhuriyeti’ne öncü gemimiz Akdeniz’den bayrağını çekmesi için baskı yapıyor. Bu durum, 26 Nisan’da planlanan kalkışımızı geciktiren ve bayrak devleti tarafından yapılan ek bir denetim talebini tetikledi.

Bu, İsrail’in kasıtlı olarak yaratılmış bir kıtlıkla karşı karşıya olan Gazze halkına hayat kurtaran yardımların ulaştırılmasını engellemesinin bir başka örneğidir. Bu gecikme ve kırılması gereken kuşatma nedeniyle daha kaç çocuk yetersiz beslenme ve susuzluktan ölecek?

İsrail gemilerimizin yola çıkmasını engellemek için bu tür taktikleri ilk kez kullanmıyor. Bunların üstesinden daha önce de geldik ve bu son girişimin de üstesinden gelmek için gayretle çalışıyoruz. Gemilerimiz gerekli tüm denetimlerden geçmiştir ve siyasi bir müdahale olmaması halinde Akdeniz’in de bu denetimden geçeceğinden eminiz. Bunun birkaç günlük bir gecikmeden daha fazla olmamasını bekliyoruz. İsrail, Gazze halkına ulaşma kararlılığımızı kırmayacaktır.”

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nda 12 farklı ülkeden muhtelif sivil toplum kuruluşlarını temsilen gönüllüler yer alıyor.

Underhanded Israeli Tactic Delays Flotilla Departure

Coalition statements, Featured, News, Press releases / By alex
For immediate release, Thursday April 25.

The Freedom Flotilla is ready to sail. All the required paperwork has been submitted to the port authority, and the cargo has been loaded and prepared for the trip to Gaza.

However, today we received word of an administrative roadblock initiated by Israel in an attempt to prevent our departure. Israel is pressuring the Republic of Guinea Bissau to withdraw its flag from our lead ship—Akdeniz (“Mediterranean”). This triggered a request for an additional inspection, this one by the flag state, that delays our April 26 planned departure.

This is another example of Israel obstructing the delivery of life-saving aid to the people in Gaza who face a deliberately created famine. How many more children will die of malnutrition and dehydration because of this delay and an ongoing siege which must be broken?

This is not the first time that Israel has used these kinds of tactics to stop our ships from sailing. We have overcome them before and are diligently working to overcome this latest attempt. Our vessels have already passed all required inspections and we are confident that the Akdeniz will pass this inspection provided there is no political interference. We expect this to be no more than a few days delay. Israel will not break our resolve to reach the Palestinians of Gaza.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *