Pezeşkiyan-Asım Munir görüşmesi

Pezeşkiyan-Asım Munir görüşmesi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Asim Munir, Salı günü İslamabad’da gerçekleştirdikleri görüşmede ikili iş birliğini genişletme ve bölgesel güvenliği güçlendirme ihtiyacının altını çizdiler.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, iki taraf ülkeleri arasındaki siyasi, güvenlik ve savunma iş birliğinin seyrini gözden geçirdi ve özellikle güvenlik alanında ikili koordinasyonun güçlendirilmesinin öneminin altını çizdi.

Pezeşkiyan’ın resmi bir ziyaret kapsamında Pakistan başkentine varmasından kısa bir süre sonra görüşme gerçekleşti.

IRNA’nın bildirdiğine göre, Munir’e Pakistan’ın ulusal güvenlik danışmanı ve askeri istihbarat genel müdürü Korgeneral Asim Malik eşlik etti. Toplantıya İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve İran’ın Pakistan Büyükelçisi Reza Amiri Moghadam da katıldı.

Pezeşkiyan Salı günü erken saatlerde İslamabad’a geldi ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari ve Başbakan Şahbaz Şerif tarafından karşılandı.

Bu ziyaret, İran ve ABD’nin, savaşı sona erdirmeyi ve müzakereler yoluyla çözülmemiş anlaşmazlıkları gidermeyi amaçlayan, Pakistan arabuluculuğunda hazırlanan İslamabad Mutabakat Zaptı’nı uygulamaya başlamasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *