BM Genel Sekreteri, Ekvador’daki olayları da kınadı

BM Genel Sekreteri, Ekvador’daki olayları da kınadı

İsrail barbarlığına karşı cılız açıklamaları ile hatırlanan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ekvador’da iç savaşa varan olaylara ilişkin de açıklama yaptı. Guterres, “şiddet suçu içeren olayları kınadığını ve Ekvador halkına dayanışma mesajı yolladığını” bildirdi!

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Ekvador’daki olaylara da değindi.

Genel Sekreter Guterres’in Ekvador’un BM Daimi Temsilcisiyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Stephane Dujarric, “Genel Sekreter, ülkede kötüleşen durumdan ciddi endişe duyuyor.” dediğini aktardı.

Stephane Dujarric, “Genel Sekreter şiddet suçu içeren olayları kınıyor ve Ekvador halkına dayanışma mesajı yolluyor.” diye konuştu.

Durumla ilgili BM’den herhangi bir yardım talebi yapılmadığı belirten Stephane Dujarric, Guterres’in Ekvador hükümetinin durumun üstesinden gelebileceğine inandığını dile getirdi.

BM Genel Sekreteri, İsrail vahşetinin başladığı 7 Ekim’den iki gün sonra yaptığı açıklamada “İsrail’in meşru güvenlik kaygılarını anlamakla beraber İsrail’e, tüm askeri operasyonlarını çok titiz bir şekilde uluslararası insani hukuka uyarak gerçekleştirmesi gerektiğini hatırlatıyorum” demişti. Guterres, siviller ve sivil altyapıların her zaman korunması gerektiğinin altını çizerek “Bunlar hiçbir zaman hedef olmamalı” ifadeleri ile yetinmişti.

BM İsrail’e ses çıkarmazken, raportörler yaşananlara ‘vahşet’ diyor

Siyonist barbarlık karşısında dünya neden aciz?

BM’den savunma: İlk günden beri ses çıkardık!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *