Avrupa’dan Hamas ve İslami Cihad’a kınama

Avrupa’dan Hamas ve İslami Cihad’a kınama

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yayımladığı mesajda, “Hamas ve İslami Cihat’ın Kerem Şalom bölgesine yönelik roket yağmurunu açıkça kınıyoruz.” dedi. Esirlerin serbest bırakılması ve açlıktan ölmek üzere olanlara yardım için ateşkes yapılmasını istedi.

Josep Borrell, X hesabından mesajında, “Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain’e göre çok korkulan senaryo gerçek oldu. Gazze’nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlık var, güneye doğru ilerliyor.” ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyinin 2728 sayılı kararının tam ve derhal uygulamaya konulması gerektiğini vurgulayan Josep Borrell, “Esirlerin serbest bırakılması ve açlıktan ölmek üzere olanlara yardım sağlanması için ateşkes acildir.” çağrısında bulundu.

Josep Borrell, siyonist rejimin”geniş ölçekte insani yardıma tam, güvenli, hızlı ve engelsiz erişim sağlama yükümlülüğü bulunduğunu” anımsatarak, “Hamas ve İslami Cihat’ın Kerem Şalom bölgesine yönelik roket yağmurunu açıkça kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Aynı mesajı, AB Komisyonunun Kriz Yönetimi ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic de paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *