Çin’den Fransa’ya üst düzey ziyaret

Çin’den Fransa’ya üst düzey ziyaret

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 5 yıl aradan sonra Avrupa ziyaretine başladı. İlk durağı olan Paris’e varan Cinping, Fransız basını için kaleme aldığı yazısında ülkeye 3 mesajla gelmekte olduğunu açıkladı.

2019’dan bu yana Avrupa’ya ilk ziyaretini başlatan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ilk durağı olan Fransa’nın başkenti Paris’e vardı. Çin lideri, Avrupa turunun ilk ayağı olan Fransa’nın başkenti Paris’teki Orly Havalimanı’nda Fransa Başbakanı Gabriel Attal tarafından karşılandı.

Söz konusu ziyaret, başta elektrikli otomobiller olmak üzere AB-Çin hattında ticaret gerginliği yaşanan bir döneme denk geliyor.

Masadaki başlıklar arasında Avrupa Birliği’nin (AB) Çinli elektrikli otomobillere yönelik soruşturmasının, ticaretin, ikili ilişkilerin ve Rusya-Ukrayna savaşının yer alması bekleniyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 13 Eylül’de Çin’den AB ülkelerine ithal edilen elektrikli otomobillere yönelik sübvansiyon soruşturması başlatıldığını açıklamıştı. Ursula Von der Leyen küresel pazarın ucuz Çin arabalarıyla dolu olduğunu söylemişti.

Çin lideri, Fransa ziyaretinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’le görüşecek.

(Cnn Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *