Guterres: Katar’da Gazze’nin durumunu görüştüm

Guterres: Katar’da Gazze’nin durumunu görüştüm

Siyonist barbarlık nedeniyle ağır baskı altında olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Katar’a gittiğini ve Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü duyurdu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, insani duraklama yerine ‘bombalamaların benzeri görülmemiş bir şekilde arttığını’ gördüğü Gazze Şeridi’ndeki durumun tersine çevrilmesi gerektiğini belirtti.

Sputnik’in aktardığına göre, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, bugün gerçekleştirdiği Katar ziyareti kapsamında Başbakan ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi, görüşmede Gazze Şeridi’ndeki gerilimi düşürmenin yolları tartışıldı.

X platformundaki hesabından paylaşımda bulunan Guterres, “Gözlerimizin önünde bir insani felaketin yaşandığı Gazze Şeridi’nde derhal insani ateşkes, ayrıca rehinelerin koşulsuz olarak serbest bırakılması ve halkın dramatik ihtiyaçlarına uygun düzeyde insani yardım sağlanması çağrımı yineliyorum. Ortadoğu’da en azından insani bir duraklamanın gerekliliği konusunda giderek büyüyen fikir birliği beni cesaretlendirir gibi olmuştu. Ne yazık ki bunun yerine, insani hedefleri baltalayan bombalamaların benzeri görülmemiş bir şekilde artması beni şaşırttı” ifadelerini kullandı.

Guterres’ten sert fren: Tam tersini söyledim

Birleşmiş Milletler genel kurulundan ‘bağlayıcılığı olmayan’ ateşkes çağrısı çıktı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *