Guterres’ten sert fren: Tam tersini söyledim

Guterres’ten sert fren: Tam tersini söyledim

Dünyanın tepkisini hafifletmeye çalışan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, BMGK’da “Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız” ifadelerine siyonistlerden gelen “Hamas’ı haklı çıkaran açıklamalar yapıyor” suçlaması üzerine, Guterres geri adım attı ‘ifadelerimi yanlış yorumladınız’ dedi.

Siyonist rejimin saldırılarının görüşüldüğü BMGK oturumunda BM Genel Sekreteri, “Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete tanık oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından siyonist Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Antonio Guterres ile görüşmesini iptal ettiğini duyurdu.

Siyonist rejimin BM Büyükelçisi Gilad Erdan ise Guterres’a ‘istifa’ çağrısı yapmış ve BM yetkililerine vize verilmeyeceğini açıklamıştı. Gilad, “BM temsilcilerine vize vermeyi reddedeceğiz. Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths’in vizesini zaten reddetmiştik. Onlara bir ders vermenin zamanı geldi” dedi.

Bu gelişmeler üzerine sözlerini yumuşatmaya çalışan genel sekreter, “Bazı ifadelerimin yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum… Sanki, Hamas’ın terör eylemlerini meşrulaştırıyormuşum gibi. Bu yanlış. Tam tersiydi” açıklaması yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *