Genç Birikim’in Aralık sayısı çıktı

Genç Birikim’in Aralık sayısı çıktı

Ali Kaçar yönetimindeki Genç Birikim dergisinin yeni sayısı çıktı. Kaçar başyazısında “Cumhuriyetin İlanının Hatırlattıkları-II” başlığı altında, Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanmış ve gizli kalmış bazı tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor.

Dergide bu ay, dosya konusu olarak seçilen “İnsan ve Müslüman Olarak Hayatımızda Zaman Bilinci ve Zamanın Önemi” çerçevesinde yazarlar Haydar Özalp, Taşkın Önel ve Fatih Pala bilinç ve zamana ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Dergide ayrıca, Yasin Tekin’in “Akla Gelen-7: Vehn (Gevşeklik/Zaaf)”, Cefai Demirel’in “Dünyayı İslam’ın Sevgisi Kurtaracak”, Emrah Doğru’nun “Akıllı ve Aciz Kişi”, Yusuf Keleş’in “Dünyanın En Büyük Açık Hava Hapishanesi: Doğu Türkistan” başlıklı yazıları, yine Fatih Pala’nın, 21 Kasım tarihinde gerçekleştirilen “Türkiye’de İslamî Dergiciliğin Dünü Bugünü” Panelindeki “Türkiye’de 1908-1950 Yılları Arası İslami Dergicilik” başlıklı sunumu, Mustafa Sarıca’nın “Dünyevileşme” başlıklı şiiri ve İsmail Ceylan’ın “Bosna’dan Afganistan’a Uzanan Batılı Emperyal Terör” başlıklı çevirisi yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *