ABD neden Refah’a saldırı istemiyor?

ABD neden Refah’a saldırı istemiyor?

Katliamın başından bu yana siyonist rejimin yapıp yapamayacaklarını belirleyen ABD, Refah’a operasyon yapılmaması için sembolik gerekçeler sunuyor. İsrail’e bir miktar mühimmat kısıtlaması yapan ABD, bu operasyonun, İsrail’in dünyadaki konumunu zayıflatacağı uyarısı yaptı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Washington’daki günlük basın toplantısında, siyonist rejimin Refah’a olası büyük ölçekli askeri operasyonuna ve Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik öneriye dair değerlendirmelerde bulundu.

Matthew, siyonistlerin Refah’a büyük ölçekli operasyon başlatması halinde dünyadaki konumunun zayıflayacağını öne sürerek, Tel Aviv yönetiminin bölgedeki müttefikleriyle ilişkilerinin de bundan olumsuz etkilenebileceğini aktardı.

Refah operasyonunun, siyonist rejimin rehine ve ateşkes anlaşmasına varılmasına ilişkin görüşmelerdeki pozisyonunu da zayıflatacağını iddia eden Matthew Miller, Hamas’ın onay verdiği ancak siyonistlerin henüz kabul etmediği ateşkes önerisinde anlaşmaya varmak için görüşmelerin sürdüğünü anlattı.

Matthew Miller, anlaşmaya varılması için süren görüşmeler hakkında, “Bunun gibi herhangi bir çaba inanılmaz derecede zor. Bir anlaşmaya varmak için etkileşimde kalmaya devam edeceğiz çünkü bunun ilgili tüm tarafların çıkarına olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Hamas’ın ateşkes onayına İsrail Gazze’yi bombalayarak cevap vermişti

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas’ın önerilere onay verdiğini duyurmasının ardından siyonist Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı almıştı.

İşgal ordusu, 7 Mayıs’ta Refah’ın doğusuna kara saldırısı başlatmış, Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge, Gazze’ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandığı tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı da içeriyor.

Katliam silahlarının ABD’den İsrail’e sevkiyatı devam ediyor

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *