İran’da Olağanüstü Hal ve 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran’da Olağanüstü Hal ve 5 günlük ulusal yas ilan edildi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından ülkede OHAL ve 5 günlük yas ilan edilirken, hükümet kabinesi de acil toplandı. Rejim muhalifleri ise hem İran’da hem Londra’da İran büyükelçiliği önünde kutlama yaptı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopter Azerbaycan yakınlarında kaza yaptı. Kaza sonucu Reisi’nin hayatını kaybettiği bildirildi. İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kazanın ardından İran’da bu sabah Olağanüstü Hal ve 5 günlük ulusal yas ilan edildi. Meşhed’de İmam Rıza türbesinin kubbesine bu sabah yas ve matemi ifade eden siyah bayrak asıldı.

Acil olarak toplanan hükümet kabinesinin de Reisi’nin ölümü resmi olarak ilan etmesi bekleniyor.

Ülkenin çeşitli noktalarında sokağa çıkan muhalifler,

Reisi’nin geçirdiği kaza sonrası sokaklara çıkan muhaliflerin ise havai fişekler patlatarak sevinç gösterilerine ilişkin görüntüler sosyal medyada yer aldı. Ayrıca İranlı bazı kadınların evlerinden video çekerek dans ettiği ve sevindikleri görüldü.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki İran Büyükelçiliği önüne gelen İranlı muhaliflerin, müzik eşliğinde Reisi’nin ölümünü kutladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *