Katliam silahlarının ABD’den İsrail’e sevkiyatı devam ediyor

Katliam silahlarının ABD’den İsrail’e sevkiyatı devam ediyor

Batının bölgedeki uzantısı İsrail, Gazze’de yaptığı katliamı ABD ve Avrupa’dan gönderilen silahlarla devam ettiriyor. Refah’a girmesini istemeyen ABD’nin bir kısım mühimmatı vermediğini açıklaması sonrası, Pentagon kökenli Beyaz Saray sözcüsü, İsrail’in endişe etmesine gerek olmadığını bildirdi!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı General John Kirby, “Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin silah sevkiyatının durdurulduğu hakkında konuştuğunu söyledi.

“İsrail’e silah sevkiyatları hala yapılıyor ve onlar kendilerini savunmak için (silahların) her şeyin büyük kısmını alıyorlar.” diyen John Kirby, Kongreden ek taleplerle elde ettikleri her kuruşu İsrail’in ihtiyaç duyduğu kabiliyetleri sağlamak üzere harcama taahhüdünde bulunduklarını ve bu taahhütlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder günlük basın toplantısında, ABD’nin siyonist rejimemilyarlarca dolarlık güvenlik yardımı yaptığını hatırlatarak, geçen hafta sevkiyatı durdurulan silahlarla ilgili, “Şu anda yakın vadeli bazı güvenlik yardımlarını gözden geçiriyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, CNN’e verdiği röportajda, İsrail’in Refah’a geniş çaplı saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söylemişti, “Eğer Refah’a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim.” açıklamasında bulunmuştu.

Biden yönetimi, daha çok sivilin ölümüne ve insani krizin büyümesine neden olacağı iddiasıyla siyonist rejimin Refah’ta sivilleri korumaya yönelik gerçekçi plan içermeyen herhangi bir kapsamlı kara saldırısına karşı çıkıyor. Bugüne kadar öldürülen sivil sayısı ya da dünyadan gelen tepkiler ne ABD’den ne Avrupa’dan herhangi bir silah sevkiyatını engelleyebilmiş değil.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *