Siyonistlerin borçları ikiye katlandı

Siyonistlerin borçları ikiye katlandı

Demokratik dünyanın himayesi altındaki İsrail’in geçen yıl önceki yıla göre iki kat borçlandığı, Gazze’ye yaptığı barbar saldırıların maliyetinin 67 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

İsrail Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, siyonist rejim 2022 yılında 17 milyar dolar borç alırken, 2023’te aldığı borç miktarı 2 katından fazla artış göstererek 43 milyar dolara ulaştı.

Siyonist rejimin 2023’te aldığı borç miktarının yarısı, ordunun Gazze’ye saldırı başlattığı ekim ayından itibaren gerçekleşti.

Siyonist Merkez Bankasının son raporunda, siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarının maliyetinin yaklaşık 67 milyar dolara ulaşacağı ve bu sayının siyonist oluşumun savaş tarihindeki en yüksek maliyet olacağı belirtilmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu ABD’li Fitch’in 31 Mart’ta yayınladığı rapora göre bu sayıya, İsrail’in kuzeyinde Hizbullah’la yaşanan gerilimden kaynaklanan hasarlar dahil değil. Kuzeydeki gerilimin artmasının ise bu sayıyı iki katına çıkarması bekleniyor.

İsrail’e para ABD’den

Siyonistlerin en büyük destekçisi Amerikan yönetimi, İsrail’in ihtiyaç duyduğu maddi yardımı temin etmek için harekete geçti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden’ın Kongre liderlerine Ukrayna’ya 61,4, İsrail’e ise 14,3 milyar dolarlık yardımı içeren 105 milyar dolarlık ek harcama paketinin acil onaylanması için çağrı yaptığı belirtildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, İsrail’in yanında durmanın gerekliliğini anladığını ve bu hafta harcama paketini onaylanma sürecini hızlandırmak için çalışacağını ifade etti.

‘İsrail olmasaydı, bir tane icat ederdik’

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *