‘İsrail olmasaydı, bir tane icat ederdik’

‘İsrail olmasaydı, bir tane icat ederdik’

12 gündür vahşice Gazze’yi bombalayan ve binlerce Filistinli Müslümanı katleden siyonist işgal rejimine destek ziyareti yapan ABD Başkanı, “İsrail devleti Yahudiler için güvenli bir yer olarak doğdu. İsrail yeniden Yahudiler için güvenli bir yer olmalı. Söz veriyoruz elimizden gelen her şeyi yapacağız.” iddiasında bulundu. Hastaneyi vuran siyonist rejime arka çıkan Joe Biden, saldırıyı İsrail’in yapmadığını öne sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv’de Netanyahu başkanlığındaki işgalci İsrail savaş kabinesi üyeleriyle bir araya geldi. İşgal rejimi Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Biden’ın katıldığı toplantıda konuşan Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin “bunun farklı türde bir savaş olacağını çünkü Hamas’ın farklı türde bir düşman olduğunu” söyledi. Rehineleri Gazze Şeridi’nde çıkarmak için ABD’yle birlikte çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Netanyahu, “Zafere giden yol uzun ve zorlu olacak” ifadesini kullandı.

Joe Biden ise, “Yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Siz halkınızı savunmaya çalışırken biz de İsrail’i desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, “Masum sivillerin daha fazla trajedi yaşamasını önlemek için İsrail’le ve bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini” belirtti.

Toplantıya siyonist Savunma Bakanı Yoav Galant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ultra Ortodoks Yahudi Şas Partisi lideri Arya Deri, siyonist Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz katıldı.

Biden, İsrail’de temasları sonrası düzenlenen basın toplantısında İsrail devletinin dünyadaki Yahudi insanlar için güvenli bir yer olarak kurulduğunu öne sürdü, “Bunun için kuruldu, eğer İsrail olmasaydı, mevcut olmasaydı onu icat etmemiz gerekirdi.” dedi.

İsrail’in Yahudiler için yeniden güvenli bir yer haline gelmesi gerektiğini söyleyen Biden, “Ben size söz veriyorum bunun olması için elimizden gelen ne varsa onu yapacağız.” diye konuştu.

Biden, 75 yıl önce, kuruluşundan 11 dakika sonra ABD Başkanı Harry Truman’ın İsrail’i ilk tanıyan devlet olduğunu aktararak, “Onların yanında olduğumuzu o zaman göstermiştik şimdi de bunu göstereceğiz.” ifadesini kullandı.

ABD ve İsrail’in sadece güçleriyle ölçülen devletler olmadığını, örnek olmasıyla da güç sağlayan ülkeler ve devletler olduğunu savunan Joe Biden, “Bir yolu takip ediyoruz, bir yol izliyoruz ki İsrail ve Filistin halkları bir arada onurlu bir şekilde yaşayabilsinler. Bunun için iki devletli çözüm konusunda uğraşmaya devam etmeliyiz ki komşularıyla yaşayabilsinler. Benim hedefim bu, amacım bu.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İsrail’e tek bir mesajla geldim, yalnız değilsiniz.

Hamas saldırısının İsrailliler arasında derin bir yara açtığını biliyorum. Hamas saldırısının hiçbir gerekçesi ya da mazereti yok.

7 Ekim Yahudi toplumu için Holokost’tan bu yana en ölümcül gün oldu

Dünya o zaman seyretti, biliyordu. Dünya bir şey yapmadı. Biz bir kenarda, hiçbir şey yapmadan durmayacağız; ne bugün, ne yarın, ne de herhangi bir zaman.

Kongre’den bu hafta İsrail için benzeri görülmemiş bir destek paketi isteyeceğim.

Diğer ülkeler, düşman aktörler, İsrail’e saldırmayı düşünmemeli.

Gördüğümüz bilgilere dayanarak, hastane patlaması terörist grup tarafından hatalı fırlatılan füzeden kaynaklandı.

Filistinlilerin büyük çoğunluğu Hamas değil. Filistin halkı da büyük acı çekiyor.

ABD bu karanlık günlerde yanınıza yürüyecek. İsrail, bugün, yarın ve her zaman güvenli ve demokratik bir Yahudi devleti olacak.

İsrail kabinesinden, denetim olması kaydıyla ve yardımların Hamas’a değil sivillere gitmesi anlayışıyla, Gazze’deki sivillere hayat kurtaracak olan insani yardımın gönderilmesine izin vermesine istedim. İsrail, insani yardımın Mısır’dan Gazze’ye geçmeye başlamasını kabul etti.

Joe Biden, ABD’nin Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’ya insani yardım için 100 milyon dolar göndereceğini açıkladı. Ayrıca 30 yıl önce Senato’daki sözlerini tekrarlayarak, “İsrail devleti, Yahudiler güvende yaşasın diye kuruldu. İsrail olmasaydı bir İsrail icat etmek zorunda kalırdık.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *