Mısır ve Katar liderlerine “Hamas’a baskı yapın” mektubu

Mısır ve Katar liderlerine “Hamas’a baskı yapın” mektubu

ABD dış istihbarat örgütü CIA koordinatörünün Katar ve Mısır’a ziyareti sırasında, ABD başkanı da Sisi’ye ve es Sani’ye bir mektup göndererek “Hamas’a baskı yapın” çağrısı yaptı. Mısır ve Katar liderlerinin ABD’nin talebi doğrultusunda Hamas’a baskıyı artırması bekleniyor.

Amerikan medyasına açıklama yapan ve ismi belirtilmeyen bir yetkili, Biden’ın kısa süre önce Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye özel birer mektup gönderdiğini belirtti.

Buna göre Joe Biden, mektubunda Mısır ve Katar’a “ateşkes görüşmelerini hızlandırması için Hamas’a baskı yapmaları” çağrısında bulundu.

Mektupların Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns’ün, siyonist rejim ile Hamas arasındaki esir takası konusunu ele almak üzere Kahire’de Katar, Mısır ve siyonist üst düzey yetkililerle bir araya geleceği haberleriyle aynı döneme rastlaması dikkati çekti.

ABD Başkanı Biden, perşembe günü siyonist Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde “Gazze’de acil ateşkes sağlanması” ve “İsrail’in bu konuda ateşkese yönelik adım atması” çağrısında bulunmuştu.

ABD medyasına yansıyan haberlerde, CIA Direktörü Burns’ün Kahire’ye ziyaretinin bu hafta sonu gerçekleşmesinin beklendiği bildirilmişti.

ABD İsrail’e “kalıcı güvenlik” sağlamaya çalışıyor

ABD İsrail barbarlığına desteğini yineledi

ABD ve İsrail, “çok uluslu” gücün arkasına gizlenmeyi planlıyor

ABD, İsrail-Hamas anlaşması için bastırıyor

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *