ABD Başkan Yardımcısı: İslami Direniş Hareketi ortadan kaldırılmalı

ABD Başkan Yardımcısı: İslami Direniş Hareketi ortadan kaldırılmalı

Seçim sürecine giren ABD’de Başkan Yardımcısı Kamala Harris, siyonist rejime olan tehdidinden dolayı İslami Direniş Hareketi Hamas’ın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi, siyonist rejimin güvenliğine olan bağlılıklarını teyid etti.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Alabama eyaletinin Selma şehrinde yaptığı konuşmada ateşkes çağrısında bulundu.

Siyonist rejimin güvenliğine olan bağlılıklarının devam ettiğini belirten Kamala, İsrail’e olan tehdidinden dolayı Hamas’ın ortadan kaldırılması gerektiğini savundu. Kamala, Hamas’ın Gazze’yi kontrol etmemesi gerektiğini de öne sürerek, “Ve Gazze’deki acıların boyutu göz önüne alındığında derhal ateşkes sağlanmalı.” diye konuştu.

Ateşkes çağrısı üzerine konuşması alkışlarla kesilen Kamala, “En azından şu an masada olan gelecek 6 hafta için.” ifadesini kullandı.

Kamala Harris, söz konusu ateşkesin, rehinelerin kurtarılmasına ve insani yardımların Gazze’ye girişine izin vereceğini belirterek, “Bu, İsrail’in güvenliği ile Filistinlilerin onurlu, özgür ve kendi kaderlerini tayin etme hakkına saygı duyulması üzerine daha uzun vadeli bir yapı inşa etmemize izin verecek.” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *