Netanyahu: Batı Şeria’da daha işimiz bitmedi!

Netanyahu: Batı Şeria’da daha işimiz bitmedi!

Siyonist başbakan, Batı Şeria’da hedef aldıkları Filistinlileri “terörist” olarak niteleyerek, bunların 500’den fazlasını katlettiklerini ama “işlerinin bitmediğini” söyledi!

Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’da işgal ordusunun 43. taburundaki yedek askerler ve komutanlarla buluşmasında siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki barbar saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Gazze’ye yönelik saldırılarına “zafer kazanıncaya” kadar devam edeceklerini iddia eden siyonist lider, bu nedenle Gazze dışındaki diğer bölgelerle de ilgilenmeleri gerektiğini söyledi. Netanyahu, siyonist güçlerinin Batı Şeria’da geçen yıl başından bu yana 500’den fazla “terörist diye nitelediği” Filistinliyi “öldürdüğünü” kaydederek, “Bugün Cenin’de olmak üzere (işimiz) bitmedi.” İfadesini kullandı.

Cenin’de bulunan İbni Sina Hastanesine dün sabaha karşı sivil kıyafet, doktor ve hemşire önlüğü giyerek giren yaklaşık 10 siyonist özel harekat mensubu, 3 Filistinliyi susturucu silahlarla şehid etmişti.

7 Ekim’den bu yana 381 Filistinli şehid edildi

Gazze’de katliamlarına devam eden düşman güçleri, Batı Şeria’da da kan dökmeyi sürdürüyor.

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında da artış yaşanıyor.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim 2023’ten bu yana, işgal askerleri ve yasa dışı yahudi yerleşimcilerin aralıksız saldırılarında 381 Filistinli Müslüman şehid oldu.

Siyonist işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana gözaltına alınanların sayısının 6 bin 390’a çıktığı aktarıldı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) açıklamasına göre siyonist rejim, bu yılın ilk 2 haftasında işgal altındaki Batı Şeria’da 7’si çocuk olmak üzere 30 Filistinliyi şehid etti.

Mahmud Abbas, Katar Emiri ile görüştü

Wafa’nın aktardığına göre, Devlet Başkanı Mahmud Abbas dün akşam Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’ye başta Gazze Şeridi olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Telefon görüşmesi sırasında Abbas, İsrail’in Filistin halkına yönelik devam eden saldırganlığının durdurulması ve ister Gazze Şeridi’nde ister Kudüs dahil Batı Şeria’da olsun hiçbir Filistinlinin yerinden edilmesinin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

İki lider, işgalci İsrail’in tüm Filistin topraklarına yönelik saldırganlığını durdurmak, Gazze Şeridi’ne insani yardım girişini hızlandırmak ve hastaneler ile barınma merkezlerinin acil yardım sağlayabilmesi ve Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının acılarını hafifletmeye yardımcı olabilmesi için mümkün olan en kısa sürede su ve elektriği yeniden tesis etmek amacıyla Arap ülkeleriyle koordinasyon halinde yürütülen çabaları gözden geçirdi.

Abbas Katar Emiri’ne Filistin davasına verdiği sürekli destekten ötürü teşekkür ve takdirlerini ifade ederek Katar’ın çabalarını ve Filistin’in haklı davasına yönelik kararlı tutumunu övdü.

Katar Emiri ise Başkan Abbas’a Gazze’de derhal ateşkes sağlanması ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumun gerginliğinin azaltılması çağrısında bulunan bölgesel ve uluslararası çabalar hakkında bilgi vererek bölgede barış ve istikrarın arttırılması için insani yardımların Şeride girmeye devam etmesinin gerekliliğini vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *