Fransa da UNRWA’ya finansal desteğini askıya aldı

Fransa da UNRWA’ya finansal desteğini askıya aldı

Siyonist rejime tam destek veren Fransa, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) sağladığı finansal desteği askıya aldığını bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist yetkililerin UNRWA çalışanlarından bazılarının 7 Ekim 2023’te Hamas’a destek verdiği iddiasının ardından BM kuruluşuna yardımların askıya alındığı belirtildi. Açıklamada, Fransa’nın, 2024’ün ilk çeyreğinde UNRWA’ya yeni finansal destek sağlama planının olmadığı ifade edildi.

Siyonist rejimin UNRWA çalışanlarından bazılarının 7 Ekim 2023’te Hamas’a destek verdiği iddiasının “son derece ciddi” olarak nitelendirildiği açıklamada, bu kapsamda yürütülen soruşturmanın iddialara ışık tutması ve soruşturmayla bağlantılı somut adımlar atılması beklendiği bildirildi.

Açıklamada, 2023’te Fransa’nın UNRWA’ya 60 milyon avro katkı sağladığı belirtilerek, bu konuda atılacak adımlara, “yardımlara ilişkin tüm güvenlik ve şeffaflık gereksinimlerinin sağlandığından emin olunarak” BM ve bağışçılarla birlikte karar verileceği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, siyonist yetkililerinin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti. UNRWA da siyonistlerin iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere, Hollanda ve ABD UNRWA’ya yönelik finansal desteklerini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Fransa ve Hindistan, Gazze’ye yardım gönderilmesi gerektiğini vurguladı!

İki ülkenin dışişleri bakanlıklarından yapılan ortak açıklamaya göre, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Cumhuriyet Günü’nün 75. yılı vesilesiyle ülkesini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile başkent Yeni Delhi’de bir araya geldi. Görüşmede, Modi ve Macron, Gazze’de uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini öne sürdü.

Modi ve Macron, çatışmalara insani ara verilmesi dahil Gazze’deki nüfusa yardım ulaştırılması için gerekli koşulların oluşturulması çağrısında bulundu.

Tüm esirlerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Modi ve Macron, bölgede kalıcı barış ve istikrar için İsrail ve Filistin halklarını iki devletli çözüme götürecek bir siyasi sürecin gerekli olduğuna işaret etti.

Modi ve Macron, Kızıldeniz de dahil bölgedeki çatışmanın genişlemesi ihtimalinden duydukları endişeyi dile getirdi.

Kızıldeniz’de seyrüsefer özgürlüğünün korunmasının ve uluslararası deniz hukukuna saygı gösterilmesinin önem taşıdığına dikkati çeken Modi ve Macron, bu kapsamda bölgedeki çabalarının koordine edilmesini de görüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *