İşgal rejimi Gazze’de gazetecilere karşı da açıktan savaş yürütüyor

İşgal rejimi Gazze’de gazetecilere karşı da açıktan savaş yürütüyor

Siyonist işgal rejimi Gazze’de tam anlamıyla insanlık dışı ve vahşice bir soykırım gerçekleştirdiğinden, vahşi yüzünün dünya kamuoyuna yansıtılmasından da ciddi şekilde rahatsız oluyor. Bu nedenle bölgede faaliyet yürüten gazetecilere karşı özel anlamda ve kasıtlı bir savaş yürütüyor.

Gazetecilere yönelik bu planlı ve kasıtlı savaşı sebebiyle Filistin Gazeteciler Sendikası’nın verdiği bilgilere göre bölgede 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım sürecinde şimdiye kadar şehit edilen gazeteci ve basın çalışanı sayısı 106’ya ulaştı. Bu kadar gazetecinin İkinci Dünya Savaşı’nda bile öldürülmediği muhtelif kaynaklarda dile getirildi.

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi’nin bugün (8 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada ise, Abdullah Burays ve Muhammed Ebu Dar isimli iki gazetecinin de şehit edilmesinden sonra Gazze’ye yönelik soykırım saldırılarının başlangıcından bu yana bölgede öldürülen gazeteci ve basın çalışanı sayısının 112’yi bulduğu belirtildi.

İşgal güçleri gazetecilerin yerlerini ve araçlarını tespit ettiklerinde doğrudan saldırı hedefi olarak tayin ediyor ve adeta bir askeri mekanizmayı vuruyormuş gibi üzerlerine füzelerle, toplarla veya otomatik silahlarla saldırı düzenliyorlar.

Normalde basın mensuplarının savaşta kasıtlı olarak vurulması savaş suçu sayıldığı halde uluslararası alanda işgal rejiminin bütün bu saldırılarına karşı basın mensuplarının tepkileri dışında söze gelir bir tepki ve tavır da gerçekleşmiyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *