Gazze’deki hükümet, İsrail’i naaşlardan organ çalmakla suçladı

Gazze’deki hükümet, İsrail’i naaşlardan organ çalmakla suçladı

İşgal rejiminin Filistinlilere ait naaşları kaçırdığını ve hayati organlarını çaldığını belirten Gazze’deki hükümet, bununla ilgili bağımsız uluslararası soruşturma komitesi kurulması talebinde bulundu, bu suçlara sessiz kalan Kızılhaç örgütüne de tepki gösterdi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin 27 Ekim’de başlattığı kara harekatından sonra öldürülen ve el konulan 80 Filistinliye ait cenazenin onurunun hiçe sayıldığı ifade edildi.

Cenazelerin Gazze Şeridi’nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan dün teslim alındığı hatırlatılan açıklamada, “Naaşlar, incelendikten sonra şehitlerin yüz hatlarının önemli ölçüde değiştiği ortaya çıktı. Bu, işgal güçlerinin, şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığının açık bir göstergesidir.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “İşgal, soykırım savaşı sırasında bu suçu (cenazelerin alıkonulması) defalarca tekrarladı. Daha önce de Cibaliya’da bazı mezarlarda nebbaşlık yaparak bazı şehitlerin naaşlarını çalmışlardı.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Düşmanın, onlarca naaşı daha elinde tuttuğuna işaret edilen açıklamada, Filistinlilerin cenazelerinin kaçırılması ve organlarının çalınmasına ilişkin bağımsız uluslararası bir komite kurulması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, işgal rejiminin işlemiş olduğu bu gibi vahşi suçlara yönelik Kızılhaç Örgütü gibi Gazze’de faaliyet gösteren uluslararası örgütlerin sessiz kalmalarına da tepki gösterildi.

Gazze’deki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin Müdürü Mervan el-Hams da Birleşmiş Milletler’in (BM) Filistinlilere ait yaklaşık 80 cenazenin Gazze Şeridi’ne gönderileceği yönünde kendilerini bilgilendirdiğini aktarmıştı.

“Onlarca şehidin naaşı bir konteyner içinde geldi. Naaşların bir kısmı tam, bazılarının sadece uzuvları vardı. Bazı cesetler ise çürümüştü” açıklamasında bulunan Hams, cesetlerin yoğun nüfuslu bir bölgede konteynerden çıkarılması durumunda, salgına neden olabilecek güçlü bir koku yaydığını vurgulamıştı.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik kara operasyonunu başlattığı andan itibaren el koyduğu Filistinli şehidlere ait yaklaşık 80 naaşı, dün Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden teslim etti. Kimliği belirlenemeyen naaşlar, Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Tel el-Sultan Mezarlığı’na defnedildi.

AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Gazze’deki Sağlık Bakanlığı görevlileri, cenazeleri Gazze Şeridi’nin güneydoğusundaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan teslim aldı. Gazze’deki Vakıflar Bakanlığı, 80 naaşın toplu mezarlara defnedilme sürecini devraldı.

Gazze’deki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinin Müdürü Mervan el-Hams, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin (BM) Filistinlilere ait yaklaşık 80 cenazenin Gazze Şeridi’ne gönderileceği yönünde kendilerini bilgilendirdiğini aktardı.

“Onlarca şehidin naaşı bir konteynır içinde geldi. Naaşların bir kısmı tam, bazılarının sadece uzuvları vardı. Bazı cesetler ise çürümüştü.” diyen Hams, cesetlerin yoğun nüfuslu bir bölgede konteynerdan çıkarılması durumunda, salgına neden olabilecek güçlü bir koku yaydığını vurguladı.

Hams, cenazelerin sayılmak ve tescil altına almak üzere mezarlığa nakledilmesinin planlandığını ve bu suçun Sağlık ve Adalet Bakanlıkları aracılığıyla belgelendiğini kaydetti.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun sabah saatlerinde obüslerle Han Yunus’taki Filistin Kızılayı merkezini hedef aldığı belirtildi. Saldırıda, iletişim hizmetlerinin kesintisinde tek haberleşme aracı olarak kullanılan “VHF telsiz iletişim sistemine” zarar verildiği aktarılan açıklamada, “İletişim ve internet hizmetlerinin kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki ekiplerimizle temasımız tamamen koptu. Bu durum, ambulans ve acil durum ekiplerinin hasta ve yaralılara ulaşmasında büyük zorluk teşkil ediyor.” denildi.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne saldırılarında en az 8 bin 500’ü çocuk, 6 bin 300’ü kadın olmak üzere, 20 bin 915 Filistinli şehid edildi, 54 bin 918 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce cenaze olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 161’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 495 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Hamas yöneticilerinden Yahya Sinvar ise 5 binin üzerinde işgal askerinin Kassam tarafından hedef alındığını bunların en az üçte birinin yok edildiğini bildirdi.

Seküler demokrat batılı devletlerin himayesinde vahşetine devam eden siyonist İsrail rejimi, Hamas’ı yenerek zafere ulaşacağı yönünde açıklamalar yapmaya devam ederken, silahsız Gazze halkını gece gündüz bombalamayı sürdürüyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *