Ürdün, Gazze’deki Hristiyanların yardımına koştu

Ürdün, Gazze’deki Hristiyanların yardımına koştu

Ürdün ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Kral 2. Abdullah’ın talimatı ile, Gazze’de Ez-Zeytun Mahallesi’nde Aziz Porphyrius Kilisesi’nde mahsur kalanlara Noel öncesinde havadan yardım malzemesi atıldığı duyuruldu.

Gazze’deki Aziz Porphyrius Kilisesi’nde mahsur kalan yaklaşık 800 Gazzeli Hristiyan’ın, zorlu koşullar altında, gıda ve temel yaşam ihtiyaçlarından mahrum bir şekilde hayatta kalmaya çalıştıklarına işaret edilen açıklamada, Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağın, işgal güçlerinin kuşatması altındaki kilisenin üzerine insanı yardım ve gıda malzemesi içeren kutuları paraşütlerle attığı aktarıldı.

Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi’nde bulunan ve 4. yüzyılda inşa edilen Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi, “dünyanın en eski üçüncü kilisesi” olarak biliniyor.

Ürdün’e geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir ziyarette bulunmuş, Ürdün’e gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaret kapsamında Ürdün Kralı 2. Abdullah ile bir araya geldiğini X sosyal medya platformundan yayımladığı sosyal medya mesajı ile duyurmuştu. Macron, Gazzelilere Fransa devletinin 100 milyon avroluk yardımda bulunduğunu, Ürdün’de Gazze için insani yardım platformu kurulmasını desteklediğini belirtmişti.

Ürdün’den Gazze’ye yardımlar

Haşimi Yardım Kuruluşu Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şibli 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yaptıkları yardımlarla ilgili bilgi vermişti. Hüseyin eş-Şibli, söz konusu tarihten itibaren Gazze’deki kardeşlerine 89 tır ve 28 uçak insani ve tıbbi yardım gönderdiklerini ifade ederek, 22 uçağın özel olarak Haşimi Yardım Kuruluşu tarafından, 6’sının ise uluslararası yardım kuruluşları ortaklığında gönderildiğini ve bu yardımların 28 tona ulaştığını vurgulamıştı.

Gazze’deki hastanelere 6 kere paraşütle acil tıbbi malzeme ulaştırıldığını belirten Hüseyin eş-Şibli, “Bu bizim kardeşlerimize karşı görevimiz. Kral Abdullah’ın talimatlarınca gerekli olan yardımı sağlamaya devam edeceğiz.” demişti.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana vahşet sürerken Ürdün, Gazze’den ya da Batı Şeria’dan gelecek bir göç dalgasını asla kabul etmeyeceklerini bildirmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *