Netanyahu, Hamas’a karşı zafer kazanabileceğini düşünüyor

Netanyahu, Hamas’a karşı zafer kazanabileceğini düşünüyor

Gazze’deki vahşetin mimarlarından Binyamin Netanyahu, ABD başkanı Joe Biden’a dünkü telefon görüşmesinde işgal ordusunun amacına ulaşana kadar Gazze’de savaşmaya devam edeceğini söylediğini anlattı. 7 Ekim’den bu yana sadece sivilleri bombalayan İsrail, Hamas’a karşı henüz bir üstünlük kurabilmiş değil, bu yönde de herhangi bir açıklaması duyulmadı.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, Pazar günkü haftalık kabine toplantısında, ABD’nin İsrail’i Gazze’deki harekatını genişletmeme konusunda ikna ettiğine ilişkin haberleri reddetti.

Voa Türkçe’nin aktardığına göre, Netanyahu, “ABD’nin bölgede operasyonlarımızı engellediğine ilişkin yanlış birtakım haberleri gördüm. Bu doğru değil. İsrail egemen bir devlet. Savaştaki kararlarımız operasyonel değerlendirmelerimize dayanır ve bu konunun ayrıntılarına girmeyeceğim” dedi.

Netanyahu işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde İslami Direniş Hareketi Hamas’a karşı tam bir zafer elde edene kadar savaşacaklarını öne sürdü.

ABD’nin Wall Street Journal gazetesi Cumartesi günkü haberinde, ABD Başkanı Joe Biden’ın Lübnan’da Hizbullah’a saldırmaması konusunda ikna ettiğini yazmıştı.

Netanyahu İsrail’e savaşla ilgili kararları dış baskıların dayatmadığını savundu, “Kuvvetlerimizi nasıl kullanacağımıza ilişkin karar IDF’in bağımsız kararıdır” iddiasında bulundu.

Biden: Ateşkes çağrısı yapmadım

ABD Başkanı Joe Biden ve Netanyahu, Cumartesi günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Biden telefon görüşmesini “özel ve uzun bir görüşme” olarak nitelemiş; görüşmede Netanyahu’ya ateşkes ilanı çağrısında bulunmadığını söylemişti.

ABD’li yetkililer, Ocak ayı başına kadar işgalcinin Gazze’ye yönelik harekatında yeni bir aşamaya geçmesini ve yeni aşamada daha çok istihbarata dayanarak nokta atışlı operasyonlara ağırlık vermesini istediklerini belirtmişti.

Netanyahu: “Savaşta ağır bedel ödüyoruz”

İşgal ordusu, son 72 saat içinde Gazze’de 15 askerinin öldüğünü açıkladı. Netanyahu, 15 askerin ölümüne atıfta bulunarak, savaşın ağır bir bedeli olduğunu söyledi, “Savaşçılarımızın hayatlarını korumak için her şeyi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İşgal ordusu Hamas’ın kaçırdığı beş İsrailli’nin cenazelerine Gazze’nin kuzeyinde yer altındaki tünellerden birinde ulaşıldığını açıkladı. Bu İsrailli rehinelerin nasıl öldüklerine ilişkin bir bilgiyse paylaşılmadı.

İşgal rejiminin Gazze’ye barbar saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 20 binden fazla Filistinli şehid ve 50 binden fazlası yaralı var.

İşgal rejimi, bugüne kadar Hamas’a üstünlük kurduğuna dair, yalan da olsa, herhangi bir açıklama yayınlamadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *