Husi saldırılarından çekinen İsrail, gemi programlarını gizleyecek

Husi saldırılarından çekinen İsrail, gemi programlarını gizleyecek

İşgal yönetimi, işgal rejimi bağlantılı gemilerin Kızıldeniz’de Husiler tarafından hedef alınması üzerine limanlarına talimat vererek çalışma programlarını internetten gizlemelerini istedi. Bugüne kadar 4 gemiye operasyon yapan Husiler, ele geçirdikleri Galaxy Leader gemisini ise turistlere gezdiriyor.

Siyonist ekonomi haber sitesi Globes’un haberine göre, siyonist Ulusal Güvenlik Konseyi, ülkedeki limanlara, gemilerin geliş ve gidişleriyle ilgili bilgilerin internet sitelerinden kaldırılması yönünde “acil” bir talimat yayınladı.

Konseyin talimat açıklamasında, “Gelecekte artık dikkate alınması gereken bir sorun olmadığı netleştiğinde, önceki duruma geri dönmek mümkün olacak.” ifadelerine yer verildi.

Husiler Kızıldeniz’de işgalcinin gemilerini hedef alıyor

İşgalci İsrail’in söz konusu kararı, Yemen’deki Husilerin Kızıldeniz’deki Babu’l Mendeb Boğazı’ndan geçen işgal rejimi bağlantılı gemileri hedef almasının ardından geldi.

Husiler, kasımda, işgalcinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını ilan etmişti.

Husiler, 12 Kasım’da uyarılarına cevap vermeyen ve İsrail’e giden “STRINDA” adlı bir Norveç petrol gemisini hedef aldıklarını duyurmuştu. Norveç gemisinin 4 Ocak’ta İsrail’e yanaşacağını bilgisine, siyonist Usdud (Aşdod) Limanı’nın internet sitesinde basit bir aramayla kolaylıkla ulaşılabiliyordu.

Daha önce de Husiler, Babu’l Mendeb Boğazı’nda “Unity Explorer” ve “Number Nine” adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.

19 Kasımda da Husiler, Türkiye’den Hindistan’a gitmek üzere yola çıkan, İsrailli iş adamı Rami Unger’e ait Galaxy Leader adlı yük gemisini Aden Körfezi’nde ele geçirmişti. Daha sonra gemiyi turistlere açan Husiler, balıkçı tekneleri ile gemiye tur düzenleniyor. Turistler güvertede fotoğraf çekerek gemide geziyor. Geminin mürettebatı ise 19 Kasım’dan beri Husilerin tutsağı.

Siyonist denizcilik şirketi ZIM de 29 Kasım’da yaptığı açıklamada, Umman Denizi ve Kızıldeniz’deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek gemilerinin Mısır’daki Süveyş Kanalı’nı kullanmayacağını belirtmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise 4 Aralık’ta X sosyal medya platformundan, Kızıldeniz’in güneyindeki uluslararası kara sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Türkiye’den Hindistan’a giden İsrail gemisini Husiler ele geçirdi

Husiler İsrail gemisini ele geçirme görüntülerini yayımlandı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *