Türkiye’den Hindistan’a giden İsrail gemisini Husiler ele geçirdi

Türkiye’den Hindistan’a giden İsrail gemisini Husiler ele geçirdi

Yemenli Husiler, Aden Körfezi’nde, siyonist iş adamı Rami Unger’e ait Galaxy Leader adlı yük gemisine el koydu. Türkiye’den yola çıkan gemi Hindistan’a gidiyordu.

İsrailli şirketlere ait gemileri hedef alacağını duyuran Yemen’deki İran destekli Husiler bir gemiyi ele geçirdi. Türkiye’den yola çıkan ve Hindistan’a giden gemiye Kızıl Deniz’de el konuldu.

Al Hadath TV kanalının haberine göre Husiler, İsrailli iş insanı Rami Unger’e ait Galaxy Leader adlı yük gemisini Aden Körfezi’nde ele geçirdi.

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanlığı olaydan haberdar olduğunu açıklarken, gemide farklı milletlerden 22 kişinin bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre gemide hiç İsrailli bulunmuyor.

İşgalci İsrail ordusu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklama, “Yemen yakınlarında, Kızıldeniz’in güneyinde Husiler tarafından bir yük gemisinin kaçırılması küresel ölçekte çok vahim bir olaydır. Hindistan’a gitmek üzere Türkiye’den yola çıkan gemide, aralarında İsraillilerin bulunmadığı çeşitli milletlerden siviller çalışmaktadır. Bu bir İsrail gemisi değildir” denildi.

Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada ise Husiler tarafından yük gemisine el konulmasını İsrail’in kınadığı belirtildi. Açıklamada, saldırının arkasında İran’ın olduğuna inanıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Bu, İran’ın özgür dünya vatandaşlarına yönelik saldırganlığında bir sıçramayı ifade eden ve küresel nakliye yollarının güvenliğine ilişkin uluslararası sonuçlar doğuran bir başka İran terörizmi eylemidir” ifadeleri yer aldı.

İsrail merkezli Jerusalem’e göre, Husiler tarafından ele geçirilen yük gemisi bir İngiliz şirketi tarafından bir Japon şirketine kiralandı. İngiliz şirketi kısmen, İsrail’in en zengin iş insanlarından biri olan Rami Unger’e ait.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu. Tüm ülkelerden, İsrailli şirketlere ait veya işlettiği gemilerde çalışan vatandaşlarını çekmelerini isteyen Seri, ülkeleri söz konusu gemilerle çalışmamaya da davet etmişti. Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara tepki olarak İsrail gemilerini hedef alacaklarını tekrarlayan Seri, İsrail ve ABD’yi abluka altındaki Gazze Şeridi’nde “soykırım” yapmakla suçlamıştı.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi de 14 Kasım’daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz’de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Yemen’deki Husiler, 31 Ekim’den bu yana birçok kez İsrail’e yönelik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurmuşlardı.

(Evrensel)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *