Beyaz Saray’dan yeni açıklama: Biden İsrail’e destek verdi, Hamas’ı suçladı

Beyaz Saray’dan yeni açıklama: Biden İsrail’e destek verdi, Hamas’ı suçladı

Beyaz Saray’ın İsrail’i uyardığına ilişkin haberler sonrası, Beyaz Saray yeni açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Biden Netanyahu ile telefonda görüştü, İsrail’e desteğini yeniden vurguladı, rehine takasının çökmesinin de Hamas’ın suçu olduğunu öne sürdü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Joe Biden, işgalciye olan kayıtsız desteğini vurguladı ve Gazze’deki rehinelerin durumundan derin endişe duyduğunu ifade etti. Uluslararası Kızılhaç Örgütüne söz konusu rehinelerin Hamas’ın elinden kurtarılması için izin verilmesi gerektiğini kaydeden Biden, rehine takasının çökmesinden de Hamas’ı sorumlu tuttu.

Açıklamaya göre, Joe Biden, Gazze’deki çatışma bölgelerinde kalan sivillerin korunmasının bir gereklilik, sivil halk ile Hamas üyelerinin ayırt edilmesinin ise önemli olduğunu söyledi.

Açıklamaya göre, Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Joe Biden, işgalcinin bölgeye daha fazla yakıt sağlanması yönündeki kararını ise memnuniyetle karşıladı.

Joe Biden ayrıca Batı Şeria’daki Filistinlilere yönelik artan şiddetten endişe duyduğunu ve bölgede istikrarın sağlanması gerektiğini belirttiği vurgulandı.

Pentagon’un himayesindeki İsrail’e Beyaz Saray’dan özel uyarı

ABD Dışişleri, Batı Şeria’da yerleşimci şiddeti istemiyor!

ABD, ‘reformdan geçmiş’ bir Filistin yönetimi istiyor!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *