ABD Dışişleri, Batı Şeria’da yerleşimci şiddeti istemiyor!

ABD Dışişleri, Batı Şeria’da yerleşimci şiddeti istemiyor!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un himayesinde saldırılarına devam eden işgalci İsrail’in Beyaz Saray tarafından uyarılmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı da, Batı Şeria’da şiddet uygulayan yahudilere vize uygulayacağını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptığı açıklamada, Batı Şeria’da barış, güvenlik ve istikrarı baltalayan kişileri hedef alan yeni bir vize kısıtlama politikası uygulanacağını bildirdi. Antony, yaptırım uygulanan kişilerin birinci dereceden akrabalarının da kısıtlamalara tabi olabileceğini ifade etti.

İsraillilerin Filistinlilere ve Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırıları da dahil olmak üzere, ABD’nin, Batı Şeria’da istikrarı zedeleyen bütün eylemlere karşı çıktığını öne süren Antony Blinken, “Fail ya da mağdur kim olursa olsun, Batı Şeria’da sivillere yönelik tüm şiddet eylemlerinin hesabını sormaya devam edeceğiz.” dedi.

İşgal hükümetine, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet içeren saldırılarda bulunan aşırıcı yerleşimciler için daha fazlasını yapması gerektiğini vurgulayan Antony, işgalci İsrail’in Filistinli sivilleri aşırılık yanlısı saldırılardan korumak için ek tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Antony Blinken, hem işgalci İsrail yönetiminin hem de Filistin yönetiminin Batı Şeria’da istikrarı korumaktan sorumlu olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller de düzenlediği günlük basın toplantısında, Gazze’ye insani yardım girişi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Siyonist İsrail ablukası ve saldırısı altındaki Gazze’ye yeterince yakıt, gıda ve su girişi olmadığına işaret eden Matthew, “Şu ana kadar yapılanlar yeterli değil. Adımlar hızlandırılmalı ve bunu açık şekilde İsrail hükümetine söyledik.” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray adına konuşan Başkan Yardımcı Kamala Harris de geçtiğimiz günlerde, işgalci İsrail’in uluslararası insancıl hukuka saygı göstermesi gerektiğini belirterek, saldırıların hedefi Gazze’de ‘çok fazla masum sivilin öldürüldüğünü’ söylemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *