Filistin’deki zulme karşı Hacı Bayram’da eylem

Filistin’deki zulme karşı Hacı Bayram’da eylem

Siyonist işgali protesto etmek ve mazlum Filistin halkına destek için büyük bir eylem gerçekleştirdi. Hacı Bayram Camii avlusunda bir araya gelen Ankara Filistin Dayanışma Platformu bileşeni STK’lar, Filistin’de katledilen çocuklar için “Çocukların kanları İsrail’i boğacak” sloganları attılar.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu tartından organize edilen eylemde, hükümeti daha etkili adım atmaya, işgalci ile ticari ve siyasi ilişkileri kesmeye çağıran platform üyeleri, halkımızı da işgal rejimine destek veren ürünleri boykot konusunda devama çağırdılar. Program geniş katılımla gerçekleşti.

Zulme Karşı Bir Duruş: Siyonist İşgal Rejimine Tepki

Siyonist işgal rejimi, Filistin toprakları üzerindeki zulmünü sürdürürken, Ankara’da büyük bir kalabalık, işgalin ve katliamların son bulması için bir araya geldi. Filistin topraklarında yaklaşık 100 yıldır devam eden bu işgale karşı gösterilen tepki ortak bir çığlığa dönüştü.

Basın açıklamasını okuyan Serkan Güçlü, “Elhamdülillah” diyerek Müslüman gençlerin sahabe ahlakına uygun bir duruş sergilediğine vurgu yaptı. Serkan Güçlü, “Mazlumların yanındayız, zulme sessiz kalmayacağız!” sözleriyle platformun kararlılığını belirtti.

Yedi Hilal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Üstün de etkinliği dua ile sonlandırırken Filistin’e destek çağrısını güçlendirdi. Dualarında, mazlumların yanında durmanın, zulme karşı duruşun unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Ankara’da gerçekleşen bu büyük buluşma, Filistin için bir araya gelenlerin ortak bir duruş sergilediği anlamına geliyor. Mazlumların çığlığına destek veren bu kitle dünyaya Filistin’e özgürlük çağrısı yaparak zulme karşı durmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Serkan Güçlü tarafından okunan basın açıklaması şöyleydi:

·         وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللّٰهِ جَمٖيعاً وَلَا تَفَرَّقُواࣕ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللّٰهِ عَلَيْكُمْ اِذْ كُنْتُمْ اَعْدَٓاءً فَاَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَاَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهٖٓ اِخْوَاناًۚ وَكُنْتُمْ عَلٰى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَاَنْقَذَكُمْ مِنْهَاؕ كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللّٰهُ لَكُمْ اٰيَاتِهٖ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُون

Al-i İmran ﴾103﴿

Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah gönüllerinizi birleştirdi ve O’nun nimeti sayesinde kardeş oldunuz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi Allah kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklıyor ki doğru yolu bulasınız.

Elhamdülillah.

Elhamdülillah ki sahabe ahlakına sahip gençler varmış hala şu yeryüzünde.

Elhamdülillah.

Elhamdülillah ki, “cihadı alnının çatına vurmuş, önce şehadeti duasının başına koyan” gençler varmış şu dünyada.

Elhamdülillah

Elhamdülillah  “İnsanlar size karşı asker toplamışlar, onlardan korkun” denildiğinde Hasbünallahü ve Nimel Vekil diyerek (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!”) diyen gençler varmış hala bu dünyada.

Elhamdülillah

Elhamdülillah, dünyevileşme ve konfor girdabında ahireti unutan Müslümanlara; cihadı, şehadeti, Allah yolunda savaşmayı hatırlatan gençler varmış hala şu yer yüzünde.

Elhamdülillah; paramız, ekonomimiz, rahatımız, konforumuz zarar görür diyen Müslümanlara rağmen hala Mescid-i Aksa’yı düşünen ve onun özgürleşmesi için savaşan Müslümanlar var şu yeryüzünde.

Elhamdülillah.

Elhamdülillah; “biz; bir avuç toprak parçasında,  bir avuç insanız, küfrün devasa orduları karşısında ne yapabiliriz” demeden şehadet arzusu ile savaşan gençler varmış bu dünyada.

Elhamdülillah

Elhamdülilllah ki; İsrail’in ablukası altında dünya Müslümanlarının konformizm hastalığı kendilerine bulaşmamış bir avuç genç bize yeniden muvahhit ve mücahit olmayı öğretiyor.

Elhamdülillah

Elhamdülillah; hala sevdiklerini toprağa verirken “elhamdülillah” diyerek, “şahit ol ya rab” diyerek cihada koşan Müslümanlar varmış şu dünyada.

Elhamdülillah

Elhamdülillah ki, bizi dirilten, bizi kendimize getiren bize yeniden küfre karşı başkaldırmayı, yılmamayı, ümitsizliğe düşmemeyi öğreten Müslümanlar varmış şu fani dünyada.

Kardeşlerim. Bizden öncekilerin toprak olup gittiği şu dünyadan bir gün bizler de gideceğiz. Şu ten gömleğini giydiğimiz gibi çıkartarak dünyayı terkedeceğiz. Fakat geride bıraktığımız şahitliklerimiz olacak.

Savaş yeniden başladı. Çatışmalar yeniden başladı. Kardeşlerimizin, çocukların başına bombalar yeniden yağmaya başladı. ABD, Fransız, Alman askerleri üniformalarında “devletlerini temsil eden ibarelerle” savaşmaktan çekinmiyorlar. Fakat Gazzeliler tek başına savaşıyor.

Bu yüzden gelin bu zulmü unutmayalım.

Bu yüzden gelin bu katliama alışmayalım.

Gelin bu cinayetlere hep birlikte ses çıkartalım. Evimizde, işimizde, sosyal medyamızda, hayatımızın her alanında gündemimizin baş köşesinde yer ver verelim.

Unutmayalım.

Eğer Müslüman kardeşimizi unutursak, o büyük günde biz de “unutulur gideriz”.

Esselamualeyküm.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *