İktibas Dergisi Mayıs Sayısı: Makbûl Ülke, Makbûl Siyaset!

İktibas Dergisi Mayıs Sayısı: Makbûl Ülke, Makbûl Siyaset!

İktibas Dergisi’nin 545. sayısı çıktı. Yeni sayının kapağında, Erdoğan, Reisi ve Heniyye’nin bulunduğu bir kompozisyon ile “Makbûl Ülke, Makbûl Siyaset!” manşeti yer alıyor.

Gazze’de yaşanan dram yedinci ayına yaklaşırken, aynı zamanda bir turnusol vazifesi de görüyor. Süreç, Gazze’nin merkezinde olduğu dev bir küresel dalgalanmaya neden olurken, dalgalar kimilerini yukarı çıkarıyor, kimilerini de aşağı doğru çekiyor. Geçtiğimiz ay gündemi uzun bir süre işgal eden, siyonist oluşumun İran’a yönelik saldırısı ile İran’ın buna verdiği cevap derginin kapak konseptini ve yorum konusunu da oluşturdu. Yorumda, İran ile siyonist oluşum arasında bir danışıklı dövüş mü olduğu, İran rejimine genel anlamda nasıl bakılması gerektiği ve İsmail Heniyye’nin Gazze cihadındaki tutumu ele alındı. Yorumda ayrıca, muhafazakar demokrat bir parti olarak AK Parti iktidarında Türkiye’de yaşanan değişime dikkat çekildi.

Derginin bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer ve Ali Durmuş da yazılarıyla katkı veren diğer isimler oldu.

Dergide yer alan kapsamları alıntıların yanısıra Sanat Edebiyat sayfalarında da Cevat Akkanat, Zeynep Rana Savaş, Hacer Sağlam ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları okuyucuya sunuluyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *