İran: Saldırılar devam ederse, savaş kaçınılmaz olarak genişleyecek

İran: Saldırılar devam ederse, savaş kaçınılmaz olarak genişleyecek

Siyonist rejimin katliamına tam destek veren demokrat İtalya’da devlet televizyonu RAI 1, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’a mikrofon uzattı. Abdullahiyan, “İsrail Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarına devam ederse, savaş kaçınılmaz olarak genişleyecektir.” dedi.

RAI 1’e verdiği özel demeçte Bakan Abdullahiyan, “İsrail Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarına devam ederse, savaş kaçınılmaz olarak genişleyecektir. Lübnan ve Yemen’de eylemlerini artırabilecek diğer direniş güçleri faaliyet gösteriyor.” dedi.

Lübnan Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde faaliyet gösteren bin kadar İtalyan askeri olduğu hatırlatılan ve İtalya’nın bunlar için kaygılanmasının gerekip gerekmediği sorusu yöneltilen Abdullahiyan, “Lübnan’ın sınır bölgesi çok istikrarsız olduğu için İtalya, askerleri için endişelenmeli. Her gün çatışmalar oluyor ve Hizbullah’ın kendi stratejisi var.” yanıtını verdi.

Hamas’a yönelik bir soruya da İran Dışişleri Bakanı, “Hamas’ı, Filistin halkına yönelik zulme karşı meşru bir direniş gücü olarak tanıyoruz.” şeklinde cevapladı.

Abdullahiyan, çocukların öldürülmesini onaylamadıklarını belirterek, “Gazze’de binlerce Filistin çocuk öldü, bu insanlık dışı.” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı, İtalya’nın bir an önce ateşkes ilan edilmesi için ABD’ye baskı yapması gerektiğini, aksi takdirde bir çatışmanın patlak verebileceğini ifade etti.

Batılı demokrasilerin himayesinde katliama devam eden siyonist işgalci İsrail rejimi, özellikle sivilleri hedef alıyor. Evleri, hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri vuran işgal rejimi 7 Ekim’den bugüne kadar 9 bin 770 Filistinliyi şehid etti. Bunların 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadınlardan oluşuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *