Fransa’da sosyalistler ve cumhuriyetçilerden yahudilere destek

Fransa’da sosyalistler ve cumhuriyetçilerden yahudilere destek

Siyonist vahşete tam destek veren demokratik ve laik Fransa’da Sosyalist Parti lideri Olivier Faure, katıldığı Radio J programında, tüm siyasi oluşumlardan yahudi karşıtlığına karşı birlik olmalarını istedi. Cumhuriyetçi Stephane Le Rudulier öncülüğünde 16 senatör de Siyonizm karşıtlığının suç sayılması için teklif verdi.

Yahudi karşıtlığını protesto etmek için “büyük bir gösteri” düzenlemeyi teklif eden Olivier, gösterinin Paris’teki Filistin’e destek protestolarının merkez üssü olan Cumhuriyet Meydanı’nda, gelecek günlerde yapılabileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, France 2 kanalına yaptığı açıklamada, ülkede yahudi karşıtı olayların arttığını, bugüne kadar 486 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Filistin’e destek gösterilerinin başladığı tarihten bu yana, yahudi karşıtlığı gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı arttı.

500 binden fazla yahudi ile Avrupa’nın en fazla yahudi nüfusuna sahip ülkesi olan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti İsrail barbarlığına tam desteğini sürdürürken, Filistin yanlısı gösteriler ise yasaklanmaya devam ediyor. Hükümet, Filistin’e destek gösterilerine topyekun yasak uygulama kararı almış, bu karar ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştaya taşınmıştı. Danıştay ise gösterilere ilişkin toplu bir yasak kararının alınamayacağını belirterek, yetkililerin olay bazlı karar vermeleri gerektiğine hükmetmişti.

Siyonizm karşıtlığını suç sayma girişimi

Cumhuriyetçi Partiden Senatör Stephane Le Rudulier, Filistin’e destek gösterilerinde işgal rejiminin bayraklarının yakıldığını belirterek, “Siyonizm karşıtlığının suç sayılması” için girişimde bulunmuştu.

Stephane Le Rudulier’in öncülüğünde 16 senatör, Senatoya sundukları yasa tasarısında işgal rejiminin varlığını sorgulayanlara 1 yıl hapis ve 45 bin avro, İsrail’e hakaret edenlere ise 2 yıl hapis ve 75 bin avro para cezası verilmesini istemişti. Tasarıda, işgal devletine karşı nefret ve şiddeti kışkırtmaya ise 5 yıl hapis ve 100 bin avro para cezası talep edilmişti.

Fransa Ulusal Meclisinin 2019’da yahudi karşıtlığını siyonizm karşıtlığıyla eş sayan tasarıyı onaylaması tartışma yaratmıştı. Çok sayıda akademisyen ve bilim insani antisemitizmle mücadelenin önemine vurgu yaparken siyonizm karşıtlığının ise meşru olduğu görüşünü paylaşmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *