Gazze, çocuklar için bir mezarlığa dönüşüyor

Gazze, çocuklar için bir mezarlığa dönüşüyor

Siyonist barbarlığa karşı kınama dışında bir faaliyet göstermeyen Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), “Gazze’de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz” açıklaması yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında, Filistin topraklarında yaşanan İsrail sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze’deki çocukların, 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalardan olumsuz etkilendiğini vurgulayan James, “Gazze’de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüşüyor.” ifadelerini kullandı.

James, UNICEF’in çatışmalar için acil ateşkes ve Gazze’ye insani yardım malzemelerinin kesintisiz ulaştırılması çağrısını yineleyerek “Gazze’deki çocuklar yalnızca bombardımanlar nedeniyle ölmüyor, onlar ihtiyaç duydukları tıbbi bakım eksikliği nedeniyle de ölüyor.” dedi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell da, Gazze’deki insani krizden en çok çocukların etkilendiğini belirterek “Gazze’de her gün 420’den fazla çocuk öldürülüyor veya yaralanıyor” dedi.

“Gazze’de her gün 420’den fazla çocuk öldürülüyor veya yaralanıyor. Bu sayı her birimizi derinden sarsmalı” ifadesini kullanan Catherine, Gazze’de 21’i hastane olmak üzere 34 sağlık tesisine saldırı düzenlendiğini ve 35 hastaneden 12’sinin artık hizmet veremediğini hatırlattı.

Hem İsrail’de hem de Filistin’de çocukların ömür boyu sürebilecek korkunç bir travma yaşadığını ifade eden Catherine, “İhtiyacı olan tüm çocuklara ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz ancak, başta Gazze olmak üzere insani yardımın ulaştırılması artık son derece zor” ifadelerini kullandı.

BMGK’da yine Filistin konuşuldu

ABD egemenliğindeki Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Gazze’deki insani krize ilişkin acil bir toplantı gerçekleştirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) talebi üzerine yapılan toplantıda konuşan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini Gazze’deki yıkımın eşi benzeri görülmediğini belirterek, yaşanan insanlık trajedisinin dayanılmaz olduğunu söyledi.

Siyonist yetkililerin Gazze nüfusunun yarısına güneyi boşaltmaları uyarısında bulunduğunu hatırlatan Philippe, buna rağmen sığınacak yer arayan çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi. Öldürüldüğü bildirilen sivillerin neredeyse yüzde 70’inin çocuk ve kadın olduğunu kaydeden Philippe, Gazze’de üç hafta içinde yaklaşık 3 bin 200 çocuğun öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

Bilançonun, 2019’dan bu yana dünyadaki çatışma bölgelerinde her yıl öldürülen çocuk sayısını aştığını vurgulayan Philippe, Gazze’deki korkunç insani durumun binlerce umutsuz insanı yardım dağıtım merkezlerine akın etmeye ittiğini de sözlerine ekledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *