ABD’li cumhuriyetçi yahudiler, İsrail’e ihtiyacı olan kaynağı sağlamaya çalışıyor

ABD’li cumhuriyetçi yahudiler, İsrail’e ihtiyacı olan kaynağı sağlamaya çalışıyor

ABD’de meclisin alt kanadı olan Temsilciler Meclisinin cumhuriyetçi ve evangelik Başkanı Mike Johnson “Tanrının, İsrail’i kutsayan milletleri kutsayacağını biliyorum” ifadesini kullandı. Mike Johnson, kumar merkezi Las Vegas’ta düzenlenen cumhuriyetçi yahudiler toplantısında konuştu.

ABD’nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen “Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu Yıllık Toplantı’sına” katılan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson burada konuşma yaptı.

‘Nerede durduğum bilinmeli’

Temsilciler Meclisi Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz ilk iş olarak siyonist rejime destek veren karar tasarısını oylamaya sunduğunu vurgulayan Johnson, “İlk karar tasarısının İsrail için olması ve ilk seyahatimin buraya sizin yanınıza olması tesadüf değildi. Herkesten nerede durduğumu bilmesini isterim.” diye konuştu.

Mike, üniversite kampüslerindeki siyonist karşıtı gösterileri de eleştirerek, yahudi öğrencilerin kendilerini güvende hissetmediğini öne sürdü.

İşgal rejimine ihtiyacı olan kaynakları sağlamak için bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını kaydeden Johnson, “Buradan Birleşmiş Milletlere (BM) bir mesajım var. Yalnızca Hamas, İsrail için tehdit olmayı kestiğinde, ateşkes olacak.” dedi.

Mike Johnson, ABD’nin Orta Doğu’daki en büyük dostunun siyonist rejim olduğunu belirterek daha önce eşiyle İsrail’e gittiğini anlattı. Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptığını aktaran Johnson, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Netanyahu’ya) Ona İsrail’e ve İsrail halkına desteğimizin sarsılmaz olduğunu söyledim. Ona, Kongremizin benim liderliğim altında, sonuna kadar İsrail’in yanında olacağına ilişkin güvence verdim. Hristiyan olarak, İncil’in açıkça İsrail konusunda nerede durmamız gerektiğini söylediğini biliyorum. Tanrının, İsrail’i kutsayan milletleri kutsayacağını biliyorum.”​​​​​​​

Evanjelikler, siyonist Hıristiyanlar

Hristiyanlıkta, “İncil’i öğretmek, yaymak” anlamına gelen Evanjelizm, ABD’de Hristiyanlar arasında en yaygın mezheplerden birisi olarak kabul ediliyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 25’ine (yaklaşık 80 milyon) denk gelen Evanjelikler, aynı zamanda “Hristiyan siyonistler” olarak da biliniyor.

Evanjelikler, 1948’de Filistin topraklarına kurulan işgal rejiminin “İncil’in öğretileri doğrultusunda kurulmuş olduğuna”, “Hazreti İsa’nın tekrar hayata bu topraklarda geleceğine” ve bu şekilde “dünyanın sonunun” geleceğine inanıyor.

Geleneksel olarak “daha dindar oldukları” gerekçesiyle Cumhuriyetçi Parti’yi destekleyen Evanjeliklerin içindeki beyazlar, son yıllarda yapılan seçimlerde en büyük desteği ise Donald Trump’a verdi.

ABD’den siyonist katliama tam destek

7 Ekim’den bu yana Gazze Müslümanlarını barbarca bombalayan işgalci İsrail’e tam destek veren ABD yönetimi, siyonist rejime hiçbir kırmızı çizgi koymadıklarını vurguluyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *