Dünya Müslüman Alimler Birliği: Mümkün olan bütün yollarla yardımlaşmak gerekiyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği: Mümkün olan bütün yollarla yardımlaşmak gerekiyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği, siyonist işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü katliam ve soykırım saldırısıyla ilgili açıklamasında, bugün Arap ve İslam ülkelerinin yöneticilerinin Gazze’deki kardeşlerine yardım etmelerinin şer’i bir sorumluluk olduğunu hatırlattı. 

Birliğin İçtihat ve Fetva Heyeti yaptığı basın açıklamasında, Gazze halkının, siyonist yönetim tarafından işgal edilmiş topraklarını kurtarmak için üzerlerine farz olan cihad görevini yerine getirdiğine dikkat çekerken, o toprakların işgalden kurtarılmasının sadece Gazze halkının değil tüm Müslümanların üzerine görev olduğunu dile getirdi. Açıklamada zalimce savaşta işgalciye Batı’nın verdiği desteğe karşı durulması ve İslam toprağı üzerindeki siyonist işgalin son bulması konusunda gerek hükümetlerin, gerek halkların ve gerekse fertlerin sorumluluk taşıdıklarına dikkat çekildi.

Açıklamada mümkün olan bütün yollarla yardımlaşmak gerektiği, kiminin canıyla, kiminin malıyla, kiminin kelamıyla, kiminin de siyasi tavrıyla ve başka yollarla bu mücadelede yerini alabileceği ve haklı mücadeleye katkıda bulunabileceği dile getirildi.

Açıklamada Gazze ahalisinin topluca sürgün edilmesi planının tehlikesine de işaret edilerek siyonistlerin böylesine çirkin planlarına yardımcı olmanın hiçbir gerekçesinin olamayacağı vurgulandı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *