Bir grup doktor, yardım için Gazze’ye gitti

Bir grup doktor, yardım için Gazze’ye gitti

Bir grup ABD’li ortopedik cerrah Gazzeli doktorlarla bir dizi ortak operasyon yapmak ve yerel doktorlara eğitim vermek için Gazze’ye gitti. Grubun lideri aslen Kuveytli bir Arap olan Khaled Saleh, 150 operasyon yapmayı planladıklarını bir miktar da para yardımı yapacaklarını belirtti.

Kâr amacı taşımayan Fajr Scientific’in başkanı aslen Kuveytli Khaled Saleh ziyaretin amacının tekerlekli sandalyedeki hastalarla, kronik ağrıları olan hastalara yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Voa News’un aktardığına göre, doktorlar 5 gün boyunca 150 hastayı operasyonlarla tedavi etmeyi amaçlıyor. Doktorlar ayrıca yerel cerrahlara eğitim verecek ve hayati önemdeki teçhizatlar için 4 milyon dolar değerinde bağışta bulunacak.

İşgal rejiminin ekonomik yaptırımlar ve yıllardır devam eden ablukası nedeniyle Gazze’de ekonomi çok kötü durumda. Bu da sağlık sisteminde önemli boşluklara neden oluyor.

Gazze’de ortapedik cerrahi alanında ameliyat olmayı bekleyen çok sayıda insan bulunuyor.

Fajr Scientific’den Mosab Nasser amaçlarının bölgedeki cerrahların kapasitelerini artırmak olduğunu söylüyor. Nasser, amacın sadece ameliyat yapmak olmadığını, eğitimle yerel doktorların kapasitelerinin artırılması ve bunun da daha fazla ameliyat yapılmasına olanak sağlaması olduğunu kaydediyor.

57 yaşındaki Halima Abu Hayya diz ameliyatı için üç yıl beklemek zorunda kalmış. Nedeni, Gazze dışındaki pahalı tedaviyi karşılıyamaması.

Gazze hastanelerinde tedavi olmayı bekleyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Hayya ameliyat olduktan sonra umutlu olduğunu, kısa süre sonra acı çekmeden yürüyebileceğini kendisine söylediklerini belirtiyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *