Hamas’ın çağrısı ile Gazze’de protesto

Hamas’ın çağrısı ile Gazze’de protesto

Hamas’ın çağrısı üzerine İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde düzenlenen gösteride, Filistin bayrakları ve Mescid-i Aksa’ya destek vurgusunun yer aldığı pankartlar taşındı.

Hamas’ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hamade, gösteri sırasında yaptığı basın açıklamasında, “İşgalciler, Mescid-i Aksa’ya karşı işledikleri son suç ile din savaşını ilan ediyor.” dedi.

Siyonist yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ve baskınları devam ettikçe direnişi sürdüreceklerini söyleyen Hamade, bu baskınların Müslümanların duygularını kışkırttığını belirterek, İslam ülkelerine “Aksa’yı ve Kudüs’ü savunma görevlerini yerine getirmeleri” çağrısında bulundu

Filistinlileri “Öfke Cuması” adı altında yarın Mescid-i Aksa’yı savunmak için sokaklara çıkmaya davet eden Hamade, “Bugün Batı Şeria’da fırlatılan roket, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına karşı direnişin ilk tepkisidir.” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bağlı olduğu söylenen Cenin’deki El-Ayaş Tugayı, Cenin kentinden Ram On Yahudi yerleşim birimine roketli saldırı düzenlediğine ilişkin sosyal medyada bir video paylaşmıştı.

İşgalci İsrail makamları ise henüz olaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve yüzlerce yahudi yerleşimci, dün sabah işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya İsrail polisi denetiminde baskın gerçekleştirmişti.

Gazze’de gece protestoları

Kendilerine “Gece Kargaşa Birimi” adını veren Filistinli gençler, akşam saatlerinde Gazze-İsrail sınır hattında toplanarak araç lastiği yaktı ve ses bombası attı. Protestoya katılan gençler, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları kınadı.

Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’teki Filistinlilerin Aksa’yı yalnız bırakmayacağını kaydeden gençler, dünya ülkelerini, işgalle ve Yahudi yerleşimcilerle mücadelede Filistin halkına destek olmaya çağırdı.

Gece Kargaşa Biriminden gençler dün gece de Gazze-İsrail sınırında araç lastiği yakarak, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksabaskınlarını protesto etmişti.

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci, 27 Temmuz’da işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın gerçekleştirmişti.

Ben-Gvir, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde, “Bu, İsrailhalkı için geri gelmemiz ve egemenliğimizi göstermemiz gereken en önemli mekan” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *