3 ile vali ataması ile Emniyet Genel Müdürü ataması yapıldı

3 ile vali ataması ile Emniyet Genel Müdürü ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Deprem bölgesindeki Hatay, Gaziantep ve Adıyaman illerine yeni vali atamaları yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ise Eskişehir valisi Erol Ayyıldız getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile deprem bölgesindeki Hatay Valiliğine Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Osman Varol getirildi.

Ayrıca, Savunma Sanayi Başkan Yardımcılıklarına Hüseyin Avşar, Hakan Karataş, İhsan Kaya, Gökhan Uçar ve Mustafa Murat Şeker, TMSF üyeliklerine de Çiğdem Uçar ve Şeref Safa atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bir başka karara göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına Derya Örs getirildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre halen Eskişehir valisi olarak görev yapan Erol Ayyıldız yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

1966 Giresun’un Piraziz doğumlu Erol Ayyıldız, 1987’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1989 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Ayyıldız, 2011’de Zonguldak valisi, 2013’te Aydın valisi, 2016’da İzmir valisi, 2020’de ise Eskişehir valisi olarak atanmıştı. Ayyıldız evli ve 3 çocuk babası.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *