Hamas’tan İran’a ziyaret

Hamas’tan İran’a ziyaret

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyet, dün akşam Tahran’da İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney tarafından kabul edildi.

Kabulde konuşan Hamaney, Filistin davasının geleceğe dönük hareketini işaret ederek, Filistinli mümin ve genç neslin sorumluluk duygusuna dikkat çekti. Hamaney, onların mücadele alanına bireysel ve toplu olarak girmelerini çok önemli bir mesele olarak nitelendirdi ve “Cenin”de son günlerde yaşanan olayların ve Filistinli gençler tarafından Siyonist ordunun kuşatılması ve tam bir zaferle birlikte aydınlık bir geleceği haber veren bu yeni durumun açık bir örneğidir.” diye vurguladı.

Irna’nın aktardığına göre, Hamaney, Filistin meselesinin İslam dünyasının ve İslam ümmetinin meselelerinin kalbi olduğuna değinerek, şöyle konuştu: “Filistin davasında ne kadar mesafe alınırsa, İslam ümmetinin meseleleri de o kadar ilerleyecektir.”

Filistin’in koşullarında 2 ya da 3 yıl öncesine göre gözle görülür farklılığa değinen Hamaney, “Son yıllarda Filistin meselesinin askıda kalmasının temel nedeni, gençlerin sahaya yeterince katılmamasıydı, ama şimdi gençler kendi kendilerine ve daha da önemlisi İslam’a güvenerek alana çıktılar.” dedi.

İslam İnkılabı rehberi Hamaney, direniş grupları arasında birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak, “Son Gazze savaşında, düşmanın direniş grupları arasında ayrılıklar ve bölünmeler oluşturmak ve ikilik yaratmak amacıyla hareket ettiğine şahit olduk. Allah’ın lütfuyla bu hedeflerine ulaşamamışlardır, bununla birlikte, beraberlik ve uyum konusuna daha fazla odaklanmalıyız ve bu doğru yola güçlenerek devam etmeliyiz.” ifadesini kullandı.

“Gazze direnişin merkezi” diyen Hamaney, “Ancak düşmanı dize getirecek nokta, şu ana kadar iyi ilerleme kaydedilen Batı Şeria bölgesidir.” vurgusunda bulundu. Hamaney şöyle devam etti:

“Cenin’deki Filistinli gençliğin bir gün Siyonist güçlere bu kadar alanlarını daraltacağını ve militan gençliğin kuşatmasından kaçmak için savaş uçaklarını kullanmak zorunda kalacaklarını kim tahmin edebilirdi, ama bu birkaç gün önce Cenin’de oldu.”

Uluslararası propagandayı tüm baskılara rağmen Filistin halkının lehine olduğunu değerlendiren Hamaney, “Bu yıl Kudüs Günü’nde İslam ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinde bile yürüyüş yapıldı ve Avrupa halkı görüşlerini dile getirdi. Siyonist rejime karşı çok önemli bir muhalefet ve bu konunun güçlendirilmesi gerekiyor.”

Hamaney, İran’ın Filistin meselesine verdiği desteğe de vurgu yaparak şöyle konuştu:

“İmam Humeyni (ra), iman ve inanca dayalı İslami hareket en başından beri Filistin’i destekledi ve bu desteğin temeli olan İslam Cumhuriyeti aynı zamanda İslami hukuka ve şeriata dayalıdır, taktik hareketlere veya diplomasiye değil.”

Hamaney, “Filistin toprakları tüm Müslümanlarındır, bu nedenle tüm Müslümanlar onun özgürlüğü için sahaya gelmek zorundadır ve bu dini bir görevdir.” dedi.

Haniye: Bugün Batı Şeria’daki, ana ve belirleyici mücadeledir

Kabulde, Hamas’ın siyasi daire başkanı İsmail Haniye, Filistin meselesine verdiği sürekli destekten dolayı İran’a teşekkür ederken, başta Batı Şeria olmak üzere işgal altındaki topraklardaki son gelişmeler hakkında bir rapor sundu. Gazze direnişin kalbidir, ancak bugün Batı Şeria’daki ana ve belirleyici mücadeledir. Haniye, Batı Şeria ilerliyor ve Siyonist düşmanın aldığı tehlikeli kararlara rağmen, Batı Şeria’daki militan gençliğin üstün eli sayesinde, bu siyonist rejimin önünde çok daha kötü seçeneklerden başka seçeneği yok dedi.

Haniye, işgal altındaki Filistin’in en önemli gelişmesinin, genç neslin mücadeleyi ve cihadı kabul etmesi ve Batı Şeria’da kendiliğinden silahlı direniş birimlerinin kurulması olarak nitelendirdi ve “Direniş cephesinin mevcut koşulları ve ilerleyişi Filistin’in işgali tarihinde eşi benzeri görülmemiştir.” dedi.

İsmail Haniye, Hamaney’e hitaben yaptığı konuşmada, “Ekselanslarının huzurunda, direniş gruplarının Filistin topraklarından bir karış bile geri çekilmeyeceğini, mücadele ve cihadın Filistin’in kurtuluşuna kadar devam edeceğini vurguluyoruz. Allah’ın lütfu ve Filistin’in inançlı ve genç neslinin ve imanlı halkının yardımıyla Kudüs, Mescid-i Aksa çok uzak olmayan bir gelecekte işgalcilerin elinden kurtulacak ve hep birlikte sizinle beraber orada dua edeceğiz.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *