el Nahyan İstanbul’da Erdoğan’la görüştü

el Nahyan İstanbul’da Erdoğan’la görüştü

UEFA final maçı için dün İstanbul’a gelen Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ı Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE Devlet Başkanı Al Nahyan’ı Atatürk Havalimanı’nda karşılamasının ardından iki lider karşılama töreni sırasında yerli otomobil Togg’u inceledi. Daha sonra Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basına kapalı görüşme yapıldı.

Karşılama töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Al Nahyan, İstanbul’da Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından Türkçe paylaşımda bulundu. Al Nahyan, Twitter hesabındaki paylaşımında, “İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekten memnuniyet duydum. İki ülkenin stratejik ilişkilerini güçlendirme, ekonomik ortaklıklarını ilerletmeyi görüştük. BAE, bölgede ve dünyada barış, refaha destek için dostlarıyla işbirliğini derinleştirmeye özen göstermekte.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *