Filistinliler Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı

Filistinliler Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması çağrısının ardından bölgede yaşayan Filistinlilerin yerlerini terk etmeye başladığı bildirildi. Siyonistlerin bu bölgeye yoğun bombardımana başladığı haberleri gelmeye başladı.

İşgalci İsrail ordusu, Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerde yaşayan Filistinlilerden bölgeden ayrılmaları çağrısı yaptı. Bu açıklamanın ardından yüzlerce Filistinli Refah’ın doğusundaki mahallelerden göç etmeye başladı.

Yağmurlu havaya rağmen kadın ve çocukların olduğu yüzlerce Filistinli yanlarına alabildikleri birkaç parça poşet veya çantadaki eşyalarıyla yollara düştü. Araçları olan araçlarıyla, olmayanlar ise at ve eşek arabalarıyla Refah’ın doğusundan batısına ya da İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine doğru hareket etti.

İşgal ordusu sabah yaptığı açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istedi. İşgal ordusu, abluka ve saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nin Refah kentine yönelik kara harekatı öncesi, kentin doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşatmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah’ın doğusunda boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyordu.

Gazze’de yerinden edilenlerin son sığınağı Refah

Demokratik rejimlerin himayesindeki İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon Filistinli yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, siyonistlerin daha önce “güvenli bölge” olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

Gazze Şeridi’nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah’ın İsrail saldırılarından önce 280 bin olan nüfusu, halihazırda 5 katından fazla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı.

Siyonist saldırılarından kaçarak, yeterli kalacak yerin bulunmadığı ve altyapının yetersiz kaldığı Refah’a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *