Mevlüt Çavuşoğlu ile Emine Erdoğan’ın ABD temasları sürüyor

Mevlüt Çavuşoğlu ile Emine Erdoğan’ın ABD temasları sürüyor

Türkiye’de seçim süreci hızla devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ABD’nin New York kentindeki temasları devam ediyor. Sıfır atık günü için ABD’ye gelen heyet dün Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Sıfır Atık ile ilgili deneyimlerimizi paylaştık. Çevre sorunlarının tüm dünya ülkelerinin sorumluluğunda olduğu konusunda ve iklim krizi ile ortak mücadelede hemfikiriz.” açıklamasında bulundu.

Gafarova Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle başsağlığı dilekleri ve gösterdikleri destek için teşekkürlerini ileten Erdoğan, “Onun nezdinde can Azerbaycan halkına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, dün akşam da, Türkiye’den ABD’ye göç etmiş bir Türk ailenin evine misafir olmuş ve iftar etmiş, bir hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Emine Erdoğan, Çavuşoğlu ile beraberindekiler önceki gün New York’a gelmiş ve New York Türkevi’ni ziyaret etmişlerdi.

BM Genel Kurulu, 14 Aralık 2022’de Türkiye’nin ana sunucusu, 105 ülkenin ise ortak sunucu olduğu “sıfır atık” kararını oydaşmayla kabul etmişti. Genel Kurulun bu kararıyla 30 Mart “Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edildi.​​​

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *