ABD Suriye’de, İran’la ilişkili gruplara ait tesislere saldırdı

ABD Suriye’de, İran’la ilişkili gruplara ait tesislere saldırdı

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, koalisyon üssüne düzenlenen İHA saldırısının İran tarafından yapıldığının sanıldığı ve bu saldırı üzerine İran’la ilişkili gruplara ait tesislere saldırı gerçekleştirildiği duyuruldu.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, dün yerel saatle 13:30 sularında bir intihar insansız hava aracının (İHA) DEAŞ ile mücadele koalisyonuna ait bir bakım tesisini vurduğunu duyurdu.

Açıklamada, saldırı sonucunda ABD ile çalışan 1 sözleşmeli personelin öldüğü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığı bilgisi verildi. Yaralı iki askerin tedavisinin sahada yapıldığı kaydedilen açıklamada, diğer üç askerin ve sözleşmeli personelin Irak’ta koalisyona ait tıbbi tesislere götürüldüğü ifade edildi.

İstihbaratın söz konusu İHA’nın İran’a ait olduğunu değerlendirdiği belirtilen açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in değerlendirmesine de yerildi.

Bakan Lloyd Austin, “Başkan (Joe) Biden’ın talimatıyla, ABD Merkez Komutanlığı kuvvetlerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile ilişkili grupların kullandığı tesislere hava saldırıları yapılması yetkisi verdim. Bu saldırı, bugünkü saldırının yanı sıra, DMO ile ilişkili gruplar tarafından Suriye’deki Koalisyon kuvvetlerine yönelik son dönemde gerçekleştirilen bir dizi saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildi.” ifadesini kullandı.

ABD saldırısının, Amerikan personelini korumak amacıyla yapıldığını iddia eden Austin, saldırının gerilimi tırmandırma riskini düşürmek için orantılı bir saldırı olduğunu savundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *