Kadirov: Uranyumun sonuçları Batı topraklarında bir kez gösterilsin

Kadirov: Uranyumun sonuçları Batı topraklarında bir kez gösterilsin

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti devlet başkanı Kadirov, uranyum kirliliğinin sonuçlarının Batı’nın topraklarında bir kez gösterilmesini önerdi.

Kadirov, Rus menşeli Telegram kanalından paylaştığı mesajda Uranyum kirliliğinin sonuçlarının Batı’nın topraklarında bir kez gösterilmesini önerdi.

Sputnik’in aktardığına göre, Kadirov bu yapıldıktan sonra bu konuda konuşma arzusunun kendiliğinden ortadan kalkacağını savundu.

Kadirov, “İngiltere, Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyumlu mermiler sağlamayı planlıyor olmasıyla neredeyse övünüyor. Hatta herkesi ‘sakinleştirmeyi’ başardılar, bunun radyoaktif uranyum olmadığını söylüyorlar. Diğer ülkeler bir yana, ama Rusya’da ağır metalin özelliklerini anlamayan bu tür aptallardan bin kat daha az var. Bu tür kirli mermilerin kullanmanın sonuçlarını hatırlatmayacağım fakat bana göre Rusya’ya düşman olan ülkeler uranyumun ‘u’ harfini dahi dile getirmemeli. Batı’ya bir kez kendi topraklarında uranyum kirliliğinin sonuçları gösterilecek olursa bu konu hakkında konuşma arzusu kendiliğinden ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *