Lapid’den Netanyahu’ya tepki: Asla pes etmiyorum

Lapid’den Netanyahu’ya tepki: Asla pes etmiyorum

Yeni kurulacak Netanyahu hükümetini protesto etmek için kendi destekçileri tarafından İsrail’in çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerin resimlerini yayınlayan mevcut başbakan Yair Lapid, ‘Aziz ülkemiz için savaşıyoruz’ dedi.

Lapid, destekçileri tarafından işgalci İsrail’in çeşitli yerlerinde düzenlenen protesto gösterilerinin resimlerini Twitter hesabından yayınladı. Lapid ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Ortaya çıkan hükümet, ülke tarihindeki en aşırı ve çılgın hükümettir. Netanyahu zayıf ve ortakları ondan daha genç, daha kararlı ve daha aşırı ve onu kayıtsız şartsız boyun eğdirdiler. Ama pes etmiyoruz. Aziz ülkemiz için, demokrasimiz için, askerlerimiz için, çocuklarımızın geleceği için savaşıyoruz. Asla pes etmeyeceğiz.”

İsrail’de 1 Kasım’da yapılan erken genel seçimde, Binyamin Netanyahu’nun başını çektiği sağ bloktaki partiler, 120 sandalyeli Meclis’e 64 milletvekili kazanmıştı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 13 Kasım’da Netanyahu’yu hükümeti kurmakla görevlendirmişti. 11 Aralık Pazar günü sona erecek hükümeti kurma süresi yetmeyince Herzog, Netanyahu’ya 10 gün ek süre tanıdı. Netanyahu liderliğindeki sağ blok, dini partilerden Şas ve Birleşik Tevrat Yahudiliği ile aşırı sağcı Dini Siyonizm ve Yahudi Gücü partilerinden oluşuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *