Gölyaka’da depreme yönelik hasar tespit çalışmaları sürüyor

Gölyaka’da depreme yönelik hasar tespit çalışmaları sürüyor

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Depremin şiddetiyle kolon ve kirişlerinde hasar oluşan Sarıdere Köyü Camisi kapatıldı. Kemeryanı köyündeki caminin ise camları kırıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, köylerde hasar tespit çalışması gerçekleştiriyor. Öte yandan, evinde hasar olan vatandaşlara, ilçedeki cami hoparlörlerinden muhtarlara tespit bildirimi yapmaları çağrısında bulunuldu.

Sarıdere köyü sakini Recep Doğan, AA muhabirine, depremin gürültülü bir sesle geldiğini anlattı.

Kütleme sesinden sonra şiddetli sarsıldıklarını aktaran Doğan, “Hemen çök-kapan uygulamasını yaptık. Sonra ev ahalisiyle dışarı çıktık. Köyümüzde komşularımızın evlerinde hasarlar mevcut. Cami ve minaresi hasarlı. Toplanma ekibi oluşturarak köyümüzdeki yaşlıları, hastaları tek tek ziyaret ettik. Köyümüzün merkezinde toplanma merkezi oluşturduk, buradan köyümüzdeki vatandaşlarla iletişime geçtik. Hava aydınlandıktan sonra yetkililer geldi, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Büyük badire atlattık.” diye konuştu.

Kemeryanı köyü sakini Vahdettin Bozak da bazı evlerde küçük çaplı hasar oluştuğunu kaydetti.

Düzce’de 1999’daki depremde de zarar gören caminin minberi yıkıldı

Düzce’de 12 Kasım 1999’da meydana gelen afette de hasar gören Cedidiye Camisi’nin minberi, bugün yaşanan depremde yıkıldı. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin kentte bazı yapılara verdiği hasar günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Kent merkezinde bulunan ve 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremde hasar gören caminin minberi, gece 04.08 sularında yaşanan sarsıntının ardından yıkıldı.

Mermerden inşa edilmiş yapının, depremin şiddetiyle parçalara ayrılarak etrafa yayıldığı görüldü.

Cami dernek başkanı ve emekli imamı Osman Akyüz, AA muhabirine, yapıda sadece minberin yıkıldığını, müezzinlik yerinde ise çok az hasarın oluştuğunu söyledi.

Akyüz, korktuğunu dile getirerek, “Geçen depremde bir şey bilmezdik ama şimdi geçen yapılan tatbikatın da etkisiyle depremi duyar duymaz yataktan aşağı indim, kendimi sipere aldım. Yapılanların güzel faydaları oldu ama yıkılacak olan yıkılıyor.” dedi.

Bakan Dönmez: Güvenlik önlemleri ve hasar nedeniyle elektriği kesilen bölgeleri kontrollü olarak enerjilendiriyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Düzce’de meydana gelen deprem sonrası yapılan çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Düzce merkezli depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Dönmez, “Güvenlik önlemleri ve hasar nedeniyle elektriği kesilen bölgeleri kontrollü olarak enerjilendiriyoruz. Tüm ekiplerimiz ve AFAD sahada koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *