Abdullah Gül’den Kılıçdaroğlu’na ‘başörtüsü’ tebriği

Abdullah Gül’den Kılıçdaroğlu’na ‘başörtüsü’ tebriği

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çağrısına ve kamuda başörtüsü serbestliğini içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmasına destek verdi.

Karar gazetesinden Elif Çakır’ın aktardığına göre, telefonla görüştüğü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü sorununu yasal güvenceye kavuşturması için başlattığı girişimi sordu.

Kılıçdaroğlu’nun girişimini takdirle karşıladığını ve desteklediğini söyleyen Gül şöyle dedi:

“Uzun yıllar başörtüsü karşıtlığını kendisinin en önemli misyonu görmüş ve bundan dolayı birçok acılara sebep olmuş bir partinin bu hatasını nihayet görüp vazgeçmesi ve bunu tüm milletvekillerinin imzasıyla somutlaştırması Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir. Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Beyi tebrik etmek gerekir. Partiler üstü baktığınızda ülkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir.”

Başörtüsü rüzgarı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü sosyal medya hesabından yayımladığı bir videoda “Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız” demiş, başörtüsünü yasal güvence altına alan kanun teklifini yarın TBMM’ye sunacaklarını açıklamıştı.

Salı günü TBMM Başkanlığı’na, “Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi” CHP tarafından sunuldu.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP’nin bu kanun teklifine, “Gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım” çağrısı ile cevap verdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *