Washington Post: ABD ve İsrail, Refah’a saldırı için anlaştı

Washington Post: ABD ve İsrail, Refah’a saldırı için anlaştı

7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan vahşete seyirci kalmak bir yana siyonist rejime siyasi, askeri ve ekonomik yardımlarını artırarak sürdüren ABD’nin, Refah’a saldırı konusunda, siyonistlerle anlaştığı öne sürüldü. ABD, yüksek can kayıpları nedeniyle zor durumda kaldığı için, siyonistlerin bu tür saldırılarda daha dikkatli olmasını istiyor!

Washington Post gazetesinde David Ignatius’un kaleme aldığı yazıda, siyonist işgal ordusunun 7 Mayıs’ta sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirerek kara saldırısına başladığı Refah konusunda yeni bir kararda Amerikalı ve İsrailli yetkililerin fikir birliğine vardığı iddia edildi.

ABD başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun Refah’a kara saldırısının Gazze’deki insani felaketleri derinleştireceği uyarıları yöneltilen siyonist rejimin, planladığı “kapsamlı kara saldırısından” vazgeçtiği belirtildi.

Amerikalı yetkililerin “daha az sivil zayiata yol açacağını düşündüğü daha sınırlı bir saldırı planı” konusunda siyonistlerle anlaşmaya vardığı iddia edilen yazıda, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu plana “karşı çıkmayacağı” savunuldu.

Amerikalı yetkililerin, Refah’a sığınan yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin “en az 800 bininin” bölgeyi yeniden terk ettiğini değerlendirdiği ifade edildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, şimdiye kadar 810 bini aşkın yerinden edilmiş Filistinli Refah’tan çıkmak zorunda kaldı.

Son dönemde, siyonist kasaplar Netanyahu ile Yoav Gallant arasında gerilime neden olan Gazze’nin idaresinde Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan gibi Arap rejimleri tarafından desteklenen bir yönetim konusunda siyonist yetkililerin hemfikir olduğu iddia edildi.

Ancak yazıda Netanyahu’nun Gazze’nin idaresinde Filistin Yönetimi’nin müdahil olmasına karşı çıktığı belirtildi.

Siyonistler ABD temsilcisine sunum yaptı

Siyonist katillerin, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarına ilişkin “yeni alternatif yaklaşım” hususunda ABD’yi bilgilendirdiği duyuruldu.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, siyonist Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya geldiği ve Gallant ve Halevi’nin Sullivan’a sunum yaptıkları vurgulandı.

İki taraf arasındaki görüşmede ise, siyonist rejimin Refah için yeni alternatif yaklaşımlar geliştirdiği ve bu konuda ABD’yi bilgilendirdiği öne sürüldü. Açıklamada, “İki taraf görüşmelerin devam etmesi yönünde mutabık kaldı. Sullivan, ABD’nin rehinelerin serbest bırakılması yönündeki kararlılığını yineledi.” ifadeleri kullanıldı.

Siyonist kasap Netanyahu’nun “Refah’a genişletilmiş saldırı planları” konusunda bir maddenin konu olup olmadığı ise belirtilmedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *