Somali’de Eş-Şebab’dan gıda konvoyuna saldırı

Somali’de Eş-Şebab’dan gıda konvoyuna saldırı

Somali’de Eş-Şebab örgütünün gıda yardımları taşıyan konvoya düzenlediği silahlı saldırıda 20 kişi öldü.

Somali’nin Hiran bölgesinde enceki gece Eş-Şebab bir konvoya saldırı düzenledi.

Saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği ve aralarında minibüs ile kamyonların da bulunduğu 7 aracın ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Saldırıyı Eş-Şebab terör örgütü üstlendi.

Somali’de Eş-Şebab örgütü sık sık güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenliyor. 17 Temmuz’da Somali’nin Jowhar şehrinde Eş-Şebab terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda, bomba yüklü bir aracın Somalili siyasetçilerin bulunduğu bir otele çarpması sonucu en az 2 kişi hayatını kaybetmiş, 15’ten fazla kişi ise yaralanmıştı.

Türkiye’den başsağlığı mesajı

Türk Dışişleri Bakanlığının mesajında, ‘Bu menfur terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz’ denildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Somali’nin Hiraan bölgesinde 2 Eylül’de düzenlenen terör saldırılarında, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınları ile dost ve kardeş Somali Hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *