Altılı Masa’dan suç duyurusu: Yolsuzluk beka sorunu

Altılı Masa’dan suç duyurusu: Yolsuzluk beka sorunu

Sedat Peker’in günlerdir Türkiye’yi sarsan iddiaları karşısında savcıların harekete geçmesi istenirken, ortaya çıkan yapı hakkında ‘suç örgütü’ nitelemesini kullanan muhalefet partileri de suç duyurusunda bulundu. ‘Çürüme o kadar büyüdü ki artık bir beka sorunu haline geldi’ uyarısı yapıldı.

Sedat Peker’in bugüne kadar yaptığı ifşaatlara ilişkin adım atılmazken yazışmalarla, belgelerle ortaya atılan son iddialar gündemi sarstı. Akşener’in “Altılı masayı oluşturan partiler olarak suç duyurusunda bulunacağız” sözleri sonrası ise partiler dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Rüşvet çarkının üstüne gitmek millete karşı görev” dedi.

DİLEKÇEDE ‘SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA, RÜŞVET, KAÇAKÇILIK’ SUÇLAMALARI

Dilekçede, Peker’in iddialarında adı geçen isimlerin ‘suç işlemek için örgüt kurma’, ‘rüşvet’ ve ‘kaçakçılık’ suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Vahim iddialarla ilgili TBMM’ye araştırma önergesi verildi. Öte yandan iddialarda adı geçen AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu suçlamaları reddetti. Sosyal medyada yer alan görüntüler için ‘Kadına karşı şiddetin en ağır şekline maruz bırakıldım’ ifadesini kullandı.

Peker’in belgeli, görüntülü son ifşaatları Türkiye’yi sarstı. Borsa manipülasyonları, rüşvet ve yolsuzluk ağına dönük iddialar karşısında savcılar harekete geçmeyince muhalefet soluğu adliyede aldı. Partiler yaptıkları suç duyuruları ile iddialarda adı geçenler hakkında soruşturma başlatılıp dava açılmasını talep etti.

Organize suç örgütü yöneticiliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in rüşvet iddiaları üzerine CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Memleket Partisi, Zafer Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi ve Türkiye İşçi Partisi ardı ardına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti lideri Meral Akşener de altılı masayı oluşturan partilerin iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

‘GERÇEK BEKA SORUNU’

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *